Online daten: hoe dan?!

Dickpics zijn in ieder geval niet de bedoeling, maar wat moet je dan wel doen om een succes te behalen op een dating app? En op welke manier ontmoet je nu het beste een potentiële liefde? TINT en Studium Generale organiseren op dinsdagavond 26 maart samen een event om je hierbij te helpen. Er kan zelfs even worden gespeeddatet, maar die avond nog een partner vinden is niet het doel.

door
foto Frank Brennan / iStock

Universitair hoofddocent Tila Pronk van de Universiteit van Tilburg is gespecialiseerd in sociale psychologie en gefascineerd door liefde en relaties. Ze komt op de TU/e vertellen over haar onderzoek naar online dating en de uitdagingen bij lange termijnrelaties. Maar Pronk zal ook ingaan op vragen vanuit het publiek. Waar worstel jij mee bij het daten via apps? TINT heeft al wat rondgevraagd binnen de eigen gemeenschap en er leven veel vragen over open relaties en frustraties bij het online daten, zoals dickpics of geghost worden.

“Bij TINT zijn we vaak bezig met de vraag ‘wie ben ik en waar sta ik in het leven’. Daar komen liefde, vriendschap en relaties natuurlijk allemaal bij aan bod”, zegt TINT-lifecoach Margit van Tuijl.

Voor zowel evenementorganisator Kasper de Bruijn als Van Tuijl is de avond geslaagd als zijzelf en de deelnemers een beetje aan het denken zijn gezet. “Met nieuwe perspectieven naar buiten gaan, maar tegelijk ook een gevoel van herkenning te hebben ervaren: ik ben hierin niet alleen.” Daar zijn ze bij TINT van overtuigd: meer mensen vinden het lastig om een partner te vinden of nieuwe vrienden in deze online tijd. Van Tuijl glimlacht: “Misschien is het nu wel extra belangrijk om gewoon jezelf te blijven in relaties.”

36 vragen

Halverwege de avond is er ook tijd voor een korte speeddate-oefening “Dat doen we middels een spel a la ’36 vragen om verliefd te worden”, zegt Van Tuijl. “Maar we zullen dat aantal wat afslanken omwille van de tijd.” Het idee is dat de deelnemers dan al wat vragen krijgen en daarop moeten reageren door aan een kant van de zaal te gaan staan. Bijvoorbeeld iedereen die houdt van bergbeklimmen gaat links staan. Of iedereen die graag fitnest, et cetera.” Zo’n voorselectie kan helpen om passende mensen te kiezen waar je meer overeenkomsten mee hebt om daarna elkaar beter te leren kennen.

Er zijn al meer dan 180 aanmeldingen voor het evenement ‘Navigating Modern Dating Life’ en daarmee belooft het een volle Blauwe Zaal te worden 26 maart. De avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, hoe je liefdesleven er op dit moment ook uitziet. Van Tuijl benadrukt dat het deze avond niet alleen om liefde gaat maar vooral verbindingen centraal staan. “Het kan ook om vriendschappen gaan, wie weet wat er uit deze avond komt.”

Deel dit artikel