door

CLMN | Bonnetjes

16/06/2015

Was ik net druk bezig mezelf boos te maken over het waarschijnlijk nog niet terechtkomen van beloofde investeringen in het hoger onderwijs, moet ik m’n aandacht verschuiven naar alweer het volgende schandaaltje in onderwijsland. De researchredactie van RTL Nieuws heeft het op zich genomen om een middagje door wat bonnetjes van universiteitsbestuurders te spitten en komt tot de schokkende conclusie dat deze mensen geen Eurest-koffie drinken.

Dat ‘declareren kun je leren’ net zo’n dooddoener is als ‘delegeren kun je leren’ moge duidelijk zijn. Het blijkt echter wel op waarheid te berusten, maar is de verontwaardiging niet een beetje selectief? Zo reizen veel leden van Colleges van Bestuur businessclass als ze in het vliegtuig stappen. Hallo. Heb je recent wel eens in economy gezeten? Het is niet voor niets dat men het ook wel cattle class noemt. Als ik mezelf uit een omgeving met overgevende baby’s en tokkies van twee-en-een-halve vliegtuigstoel breed kan kletsen dan zou ik het ook per direct doen. Het is qua sfeer een beetje vergelijkbaar met de MetaForum reproshop op de middag van een Industrial Design-deadline en dat wens je niemand toe.

Daarnaast blijken leden van het UvA-CvB regelmatig via auto met chauffeur te reizen. Hallo. Als je met enige regelmaat voor je functie langs allerlei gekraakte faculteitsgebouwen moet dan zijn de luchtfilters van een goede Mercedes echt een uitkomst. Ik ben recent eens in een E.S.C-huis geweest en toen had ik ook oprecht spijt dat ik niet met een taxi naar binnen was gereden.

Uiteindelijk is alles goed verklaarbaar dus laten we met z’n allen niet zo hypocriet zijn. Iedereen zou zichzelf een comfortabeler leven geven als men daartoe de kans kreeg. Maar de LSVb is boos. Ach, zijn ze dat ooit niet?

Deel dit artikel