door

CLMN | Kaarslichtcampus

03/06/2014

Recent kreeg ik van de TU/e-Beeldbank toestemming om een prachtige foto van de campus te gebruiken voor een bedankkaartje. Op deze nachtelijke foto zien we het MetaForum en Hoofdgebouw vastgelegd aan de overkant van onze handige parkeerplaats, eh… vijver. Een mooie donkere foto, waarbij het MetaForum oplicht als een Bijenkorf-kerstboom, maar studenten schitteren door afwezigheid.

Het gaat in Nederland de laatste jaren de goede kant op met onder meer het volledig vrijgeven van winkelzondagen, maar toch blijft dit het land waarbij zaken vaker gesloten zijn dan open. Zo heb ik nooit de Brabantse siësta-mentaliteit begrepen waarbij winkels op maandagochtend dicht zijn of het feit dat ik om drie uur ’s nachts nergens pizza kan bestellen.

Jammer genoeg leeft deze mentaliteit op onze campus ook. Afgezien van het opschuiven van de sluitingstijd van gebouwen (als het Hoofdgebouw om 19:00 op slot gaat, is menig ID-student net aan lunch toe) moet men ook eens serieus met cateraar Eurest gaan praten. Op een doordeweekse dag moet je om vijf voor twee blij zijn als het rolluik niet op je vingers neerklapt en in het weekend zijn ze in geen velden of wegen te bekennen (behalve natuurlijk tijdens Open Dagen als alles twee keer zo duur is). Studenten die in het weekend op de campus zijn, bestellen maar weer een pizza.

Daar komt ook nog eens de idiote Markthal-situatie bij. Een prachtige evenementenlocatie waar het verstikkende monopolie van Eurest de hoofdoorzaak is dat menig vereniging afziet van een feestje aan het eind van de dag. Het College van Bestuur zou er goed aan doen, mits ook zij een levendige avondcampus voor zich zien, om Eurest met pek en veren uit de Markthal te jagen. Anders vrees ik dat straks alle avondfoto’s van deze mooie hal zonder studenten zal zijn.

Deel dit artikel