door

CLMN | Your vote, please!

19/03/2014

Verkiezingstijd! Waar techniekminnend Nederland de afgelopen tijd al bezig was met verkiezingen voor de Ingenieur van het Jaar, de Shell BaMa prijs, de Vernufteling etc. en er binnenkort weer gestemd mag worden op de Technisch Student van het Jaar en de Brains Award was er één belangrijke electie waar we écht niet omheen konden: de gemeenteraadsverkiezingen in ons aller Eindhoven.

Maar hoewel je in de stad niet om de grote billboards met lokale verkiezingsposters en de flyerende kandidaten op het 18 Septemberplein heen kon, lijken de verkiezingen toch aan veel TU/e-studenten voorbij te gaan.

Dat is niet gek: in de stemwijzer voor de verkiezingen in 040 komen de woorden hightech, TU/e, universiteit, kenniseconomie en innovatie geen enkele keer voor. In plaats daarvan gaat het over de dorpsraad van Acht en een nieuw onderkomen voor het dierenasiel. Niet bepaald topics die de gemiddelde TU/e’er ook maar één ruk kunnen interesseren.

Om het studenten zo makkelijk mogelijk te maken, staat ook dit jaar weer een mobiel stemlokaal een aantal uren op onze campus. Ik vrees echter dat sommige studenten nog niet zouden stemmen als ze met een Tinderachtige-app in drie seconden hun democratisch recht konden swipen.

Slechts drie TU/e-studenten staan op de diverse kandidatenlijsten in onze stad, en het is helaas aannemelijk dat geen van hen uiteindelijk in de raad zal belanden. Dat is jammer, want Eindhoven staat zowel in de ontwikkeling als studentenstad als in de verdere benutting van de economische potentie van Brainport voor flinke uitdagingen, die ook studenten aangaan.

Deel dit artikel