Eric Vroon.
door

UR | ESR-live

14/03/2016

Studentleden van de universiteitsraad horen vaak de vraag: “Ik zie jullie eigenlijk alleen bij de verkiezingen en daarna hoor ik nooit meer iets van jullie”. Voor iemand die wil opkomen voor de belangen van de studenten, is dat natuurlijk geen goede zaak. Een andere vraag die vaak voorbij komt: “Wat doen jullie nou eigenlijk binnen de universiteitsraad?”.

De leden van Eindhovense Studentenraad (ESR) doen er veel aan om vragen zoals deze te beantwoorden, maar we merken dat het lastig is om onze studenten in brede zin te bereiken. Daarom beginnen we met ESR-live! Hiermee creëren we een live feed, waarmee we jou als student op de hoogte houden van waar we als fractie mee bezig zijn.

Raadslid zijn is namelijk veel meer dan één keer per jaar deelnemen aan Levend Tinder op de TU/e-campus, zoals de quasi-nieuwssite De Slash de verkiezingsstrijd van vorig jaar betitelde. Naast maandelijkse vergaderingen met het College van Bestuur hebben we commissievergaderingen over het Bachelor College, de Graduate School, het Science Park en vele andere zaken.

Ook vinden er regelmatig informele overleggen plaats over urgente thema’s die spelen aan de universiteit. In deze vergaderingen wordt veel besproken en afgewogen. Als student is het mogelijk om op de hoogte te blijven van wat we bespreken door middel van de officiële stukken waarover we moeten beslissen. Die zijn te vinden via een SharePoint-site waar zelfs menig raadslid regelmatig in verdwaalt. Deze vorm van quasi-transparantie moet wat ons betreft stukken beter. Niemand zit te wachten op zo’n zoektocht.

Door studenten op de hoogte te houden via de podia en de manieren die zij waarderen, willen we niet alleen de transparantie sterk verbeteren, maar willen we jullie ook daadwerkelijk betrekken bij het werk van de Universiteitsraad.

Via onze ESR live-feed houden we jullie vanaf nu op de hoogte van onze dagelijkse bezigheden en door hier direct commentaar en input op te leveren kunnen jullie je mening kwijt over de issues die op dat moment spelen. Zo kunnen wij als ESR jullie mening over bepaalde thema’s ook meenemen op de momenten dat deze zaken ook daadwerkelijk besproken worden binnen de raad!

Dus blijf nu op de hoogte en volg ESR-live via Facebook of onze site.

Deel dit artikel