Fractievoorzitters Aijiththan Loganathan (ESR), Rianne van Eerd (PUR) en Mark Fronen (Groep-één).
door

UR | Heidagen universiteitsraad

06/02/2015

Maandag 12 en dinsdag 13 januari hebben alle drie de fracties van de universiteitsraad op de ‘hei’ gezeten. Naast een intensieve kennismaking met alle nieuwe studentleden is er volop aandacht besteed aan rollen, vaardigheden en ambities. Met als kers op de taart een inhoudelijk en informeel overleg met collegevoorzitter Jan Mengelers.

Elk jaar gaat de universiteitsraad twee dagen op de hei zitten samen met een trainer die ons allerlei tips en tricks geeft op het gebied van bestuur en medezeggenschap. Door een goede voorbereiding op het gesprek met CvB-voorzitter Jan Mengelers hebben we heel veel onderwerpen besproken, zoals internationalisering, werkdruk en campusontwikkeling. Het was een zeer aangenaam en intrigerend overleg, waar wij tevreden op terugkijken. Dat hij daarna ook nog aanschoof voor het diner was voor ons helemaal bijzonder.

Het viel de trainer op dat de fracties dit jaar sterk zijn in het samen optrekken in de gezamenlijke ambities én in het geven van ruimte voor ieders eigen speerpunten en initiatieven. Dit gaan we natuurlijk vasthouden.

Na twee mooie dagen gaat de universiteitsraad vol energie  en inspiratie het nieuwe jaar in.

Maandag 9 februari 16.00 uur staat de eerstvolgende UR-vergadering gepland. Onder andere de model OER van de Graduate School wordt dan besproken. Wij nodigen iedereen uit om plaats te nemen op de publieke tribune in de Dorgelozaal (Traverse).

Deel dit artikel