door

UR | Voedsel 2020

08/09/2015

De Spar-medewerker die ik het vraag moet er even over nadenken, maar zijn meest bijzondere product zijn toch echt de bessen-cheesecakejes uit de koeling die hij zelf op een speciale manier verpakt. En inderdaad: eenmaal de tanden erin gezet blijkt het een smaaksensatie zoals je die voorheen op de TU/e niet tegenkwam.

De Spar in Flux is een breuk met de cateringtraditie van de universiteit. Buiten datgene dat Eurest ons serveert, gaat opeens een wereld aan ontbijt-, lunch- en dineropties open. Wat de universiteitsraad betreft een stap in de goede richting; op een levendige campus met straks twee woontorens, een sportcentrum, een kapper en een filmhuis werd door het volledig afhankelijk zijn van slechts één cateraar de plank op dit gebied flink mis geslagen. 

Meer cateringopties op de campus kunnen voor de TU/e een oplossing bieden voor het werkplekkenprobleem: dat bestaat immers alleen op de piekmomenten. De afwezigheid van een betaalbare en een de maag vullende avondhap op de campus zorgt er nu voor dat de bibliotheek rond zes uur leegstroomt en alleen een enkeling met een magnetronmaaltijd nog even een paar uur doorstudeert.

Zorg ervoor dat je studenten zich 's avonds en in het weekend nog van (hersen-)voedsel kunnen voorzien, en de horde laptoppers in het Metaforum zal zich veel meer over de dag verspreiden. 

Hoewel velen sceptisch waren over de Spar op de campus en vooral over het prijspeil dat er met een lunch gemoeid zou zijn, is de eerste stap naar meer maaltijdvrijheid in elk geval gezet, met een mooie nieuwe winkel waar de cappuccino goedkoper geschonken wordt dan in de kantine op de eerste verdieping.

De kogel is door de kerk en wat de toekomst betreft kijken we nu al reikhalzend uit naar de cateringopties die ons in de monumentale hal van het gerenoveerde Hoofdgebouw zijn voorgespiegeld: magische beloftes die zijn verpakt in toverwoorden als 'koffiebar' en 'food court'. Zal dit paradepaardje van de nieuwe campus ook de slag om de paniniprijs in gang zetten? 

Deel dit artikel