Rianne van Eerd.
door

UR | Wachtend op een werkplek

16/10/2013

In de rij staan om naar binnen te kunnen. Niet voor de winkelpui van een groot warenhuis, maar voor een gebouw van de TU/e. Het overkomt medewerkers die op zaterdagochtend al voor tien uur op zoek zijn naar een werkplek in MetaForum. Blijkbaar komt men ook buiten de reguliere werktijden graag naar de TU/e. Of nog sterker, er bestaat een duidelijke behoefte aan flexibelere openingstijden. Maar hoe groot is die behoefte en kan en wil de TU/e hierin voorzien?

Veel van onze gebouwen zijn openbaar toegankelijk, wat betekent dat op bepaalde uren iedereen welkom is. Deze openingstijden en de toegang buiten de openingstijden om worden nu voor ieder gebouw apart geregeld, mede omdat gebouwen verschillende functies hebben. Het ene gebouw is 24/7 toegankelijk voor medewerkers met een toegangspasje, terwijl een ander gebouw alleen toegankelijk is van tien uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds, maar dan wel voor iedereen.

Ruimere openingstijden of gepersonaliseerde toegang betekent in ieder geval dat er uitbreiding van de beveiliging nodig is, zoals door surveillanten, BHV’ers en de brandweer. Daarnaast kun je ook denken aan een uitbreiding van de voorzieningen op de campus, zoals bijvoorbeeld de catering. Ook zullen ruimtes langer verwarmd moeten worden. Al deze zaken zullen de levendigheid op de campus zeker bevorderen.

Nu is dat niet met één druk op de knop geregeld, maar als de wens tot meer flexibiliteit wel breed gedragen wordt binnen de TU/e, moet er serieus naar gekeken worden. De universiteitsraad hoort graag uw mening over dit onderwerp. Alle reacties nemen we zeker mee bij eventuele vervolgstappen.

Deel dit artikel