Lars Beke
door

UR | OntbEIt

22/05/2013

In de ochtend van 16 mei vond het jaarlijkse Groep-één OntbEIt met het College van Bestuur en de secretaris van de universiteit plaats. Tijdens dit evenement kunnen studenten informeel in gesprek gaan met het bestuur van de TU/e. Men is vrij om alles te bediscussiëren en kan dus zijn of haar ‘ei’ kwijt.

Dit jaar was het de eerste keer dat er internationale studenten deelnamen aan het evenement, wat deze editie memorabel maakt. Verscheidene onderwerpen zijn de revue gepasseerd aan de verschillende tafels. De internationalisering van de TU/e werd uitgebreid besproken met rector Hans van Duijn, aangevuld met persoonlijke ervaringen van internationale studenten.

Daarnaast zijn onderwerpen als integratie tussen Nederlandse en internationale studenten, de reputatie van de universiteit in het buitenland en de betrokkenheid van internationale studenten in het beleid van de TU/e besproken. De voorzitter van het college, Arno Peels, deelde enkele persoonlijke ervaringen uit zijn studietijd, gevolgd door een discussie over hoe de universiteit zich zou moeten profileren in de Nederlandse markt. Dit onderwerp werd tevens aan de andere tafels aangehaald.

Een generale conclusie was dat de TU/e trotser moet zijn op wat wij doen en dit moet uitstralen naar de samenleving. Ook studenten zouden trotser moeten zijn dat ze studeren aan een van de beste universiteiten van Nederland.

Bij het derde lid van het College van Bestuur, Jo van Ham, zijn de nodige kritische opmerkingen gemaakt over de website van de TU/e, die op dit moment niet geheel naar behoren functioneert en ongetwijfeld meer aandacht nodig heeft. De instellingstoets van de universiteit inclusief het Bachelor College zijn uitbundig bediscussieerd met Nicole Ummelen, die tevens erg geïnteresseerd was in alle opmerkingen die gemaakt zijn.

Al met al een erg geslaagd evenement. Aan alle aanwezigen: heel erg bedankt voor de input. Tot volgend jaar!

Deel dit artikel