Logistiekstudenten in de prijzen

Twee recent afgestudeerden van de master Operations Management & Logistics zijn met hun afstudeerscriptie in de prijzen gevallen. Rik Kusters kreeg de SLF Master Thesis Award (en een bedrag van duizend euro) voor de beste scriptie op het gebied van service logistics. Zijn studiegenote Şeyma Ҫakir verdiende eenzelfde bedrag met de DI-WCM Innovation Research Award voor haar afstudeerwerk over data mining.

Kusters deed zijn afstudeeronderzoek in samenwerking met NedTrain, een onderhoudsbedrijf voor spoorwegmaterieel. De jury roemt zowel de toepasbaarheid als het wetenschappelijk gehalte van zijn werk, “dat de literatuur met betrekking tot reserveonderdelen en bijbehorende voorraad uitbreidt”. Ook zijn de juryleden zeer te spreken over het vlekkeloze Engels waarin Kusters het geheel wist op te schrijven.

Ҫakir schreef een verrassende scriptie, vindt de jury die haar werk beoordeelde. Opvallend is dat zij een onderhoudsmodel wist op te stellen dat betere resultaten oplevert dan een bestaand model, terwijl haar model over geen enkele specifieke kennis van de beschreven (reserve)onderdelen als input nodig heeft. Ҫakir verrichtte haar afstudeeronderzoek in samenwerking met ASML.

Deel dit artikel