Tech United test vorm in Portugal

Het robotvoetbalteam van de TU/e, Tech United, ondergaat van 26 tot en met 28 april zijn eerste officiële krachtmeting sinds het vorig jaar wereldkampioen werd in Mexico. Tijdens de ‘Portuguese Open’ in Lissabon test het team zich in aanloop naar het wereldkampioenschap van dit jaar. De RoboCup wordt van 26 tot en met 30 juni in Eindhoven gehouden.

De concurrentie van Tech United heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan verbetering van hun robots. Het team van de TU/e heeft ook niet stilgezeten. “We kunnen dit jaar nog beter overspelen. Afgelopen jaar konden we al één-tweetjes maken, nu kunnen de robots ook in driehoekjes overspelen”, legt teamleider Robin Soetens uit.

De TURTLE, zoals de voetbalrobot van Tech United heet, heeft meer verbeteringen ten opzichte van vorig jaar dan alleen het overspelen.  “We kunnen de bal ‘doorkaatsen’ met de zijkant van de robots. Dat gaat veel sneller dan de bal eerst aannemen en daarna pas doorspelen. Ook hebben we het aanneemmechanisme opnieuw ontworpen, waardoor we de ballen die niet helemaal lekker op ons afkomen, toch kunnen aannemen”, vervolgt Soetens.

Op zondag 28 april is de finale van de ‘Portuguese Open’. Tech United hoopt dan de strijd om de eerste plek aan te mogen gaan. Naast Tech United doen alleen Portugese deelnemers mee. Het is bedoeld als voorbereiding om de RoboCup 2013.

Deel dit artikel