Circuit Eindhoven weer geopend

Het begint al gewoon te worden: ook vandaag was het pad om het veldje voor het Auditorium weer omgetoverd tot een circuit voor veelal elektrische auto’s. In het kader van het Automotive Congress.NL, dat vandaag aan de TU/e plaatsvindt, werd zo’n twee dozijn innovatieve auto’s letterlijk in het zonnetje gezet.

In de pauzes konden de congresgangers hun hart ophalen aan alle technische specificaties van deze auto’s van de toekomst. Ook de paradepaardjes van de TU/e waren op hun thuisterrein uiteraard present, zoals twee versies van de elektrische Lupo, twee racewagens van URE, en de superzuinige zelfgebouwde elektrische auto waarmee TU/ecomotive vorige maand deelnam aan de Shell Eco Marathon.

Teammanager Tim Gerth van TU/ecomotive vertelt over de plannen voor de komende tijd.“We hadden al aangekondigd dat we de auto klaar willen maken voor een RDW-keuring, zodat hij als een brommobiel op de openbare weg mag. Dat voornemen is al door een flink deel van onze concurrentie overgenomen, dus we moeten haast maken als we daarmee de eerste willen zijn. En alle wagens die in de top tien eindigden hadden zonnecellen op het dak. Als we echt mee willen doen om de prijzen, dan zullen wij dat ook moeten doen.”

Het negende Automotive Congress.NL wordt georganiseerd door brancheorganisatie AutomotiveNL en de TU/e. Ruim vierhonderd gasten uit de sector volgden vandaag een programma met als thema(‘s) ‘Future powertrain, Smart Mobility & First Class Manufacturing’. Onder de bijna dertig sprekers waren twee TU/e’ers: dr.ir. Igo Besselink vertelde over de LUPO EL en prof.dr.ir. Berry Eggen over het ontwerpen van intelligente autosystemen.

Deel dit artikel