RoboCup | Tech United pakt eerste echte winst

Het team van Tech United heeft tijdens zijn eerste echte wedstrijd het Duitse team van Carpe Noctem met 6-0 weggespeeld. De Duitse robots, die vanwege communicatieproblemen bijna de hele wedstrijd in ondertal waren, kwamen er niet tot nauwelijks aan te pas. Teamcaptain Robin Soetens was vooral tevreden over de tweede helft.

In de ochtend had Tech United de eerste wedstrijd gewonnen zonder echt aan de bak te hoeven. De Portugese tegenstander IsePorto moest de wedstrijd al snel staken vanwege technische problemen. Het Duitse doorgewinterde team Carpe Noctem werd daardoor de eerste serieuze horde die Tech United moest nemen voor een plek in de finale van aanstaande zondag.

De eerste helft kende een rommelig karakter, waarbij de robots van beide teams geregeld problemen hadden met het vinden van de bal voor een vrije trap of corner. De scheidsrechter had er zijn handen vol aan en moest geregeld in conclaaf met de Duitse teamleiding over zijn beslissingen. Na tien minuten wisten de robots van Tech United hun overwicht uiteindelijk toch uit te drukken in een doelpunt. In de laatste seconden mislukte een listig lobje, dat via de betrouwbare Duitse keeper en de binnenkant van de lat weer het veld in stuiterde.

In de tweede helft zette Tech United de duimschroeven echt aan en door meer de lange bal te spelen en door een superieure balaanname ontmantelde men de Duitse verdediging. Speler 2 liep zich echter toch nog geregeld vast met de bal en liet zich kennen als een raspingelaar. De mooiste actie kwam van speler 3, die zich handig vrijdraaide van zijn tegenstander aan de zijlijn en onverbiddelijk hard inschoot. Bij het laaste fluitsignaal stond de stand 6-0 op het scorebord. De Eindhovense keeper had slechts een keer in actie hoeven komen, maar deed dat ook voortreffelijk op een verraderlijk afstandsschot.

Captain Robin Soetens was tevreden, "vooral over de tweede helft, waar meer de lange pass werd gegeven." Vandaag staan nog het Japanse team Hibikino Musashi en de tweevoudige wereldkampioen uit China, het team Water, op het programma voor Tech United. "Vooral de partij tegen de Chinezen zal laten zien hoe het dit jaar gesteld is met onze kansen op de eindoverwinning", aldus Soetens.