Noche de Tuna brengt Eindhoven in Spaanse sferen

Zomaar Spaanse muziekgroepen horen spelen op straat of in een kroeg; het is weer mogelijk op vrijdag 20 en zaterdag 21 september. Dan wordt het festival ‘Noche de Tuna V’ gehouden. Er komen vier Spaanse Tunagroepen naar Eindhoven en onze ‘eigen’ Tuna Ciudad de Luz en La Tuniña kun je ook tegenkomen.

De bezoekende Tunagroepen komen uit Madrid, Malaga en Sevilla. Op vrijdagavond verzorgen zij  in vier kroegen optredens. In ontspannen sfeer zingen zij vrolijke studentenliedjes of brengen ze intieme serenades, net waar de behoefte op dat moment naar is. Onderweg tussen The Little One Bar in de Jan van Lieshoutstraat, Café Publiek  op de Markt en Café Dommel en Café Sowiso aan de Dommelstraat, zullen de gitaren en zangers evenmin rusten en worden de straten gevuld met muziek.

Op zaterdagmiddag komen de zes Tunagroepen samen bij de Wim van Doornekiosk, achter het Parktheater Eindhoven. Tussen 14:00 u en 19:00 u zijn er podiumoptredens waarbij om prijzen gespeeld gaat worden. Ook sambaband Bloco Barulho zal muziek laten horen.

Ieder jaar organiseren Tuna Ciudad de Luz en La Tuniña een tunafestival. De ene keer wat groter van opzet – het Tunafestival- en de andere keer, zoals nu, wat kleiner van opzet.  

Deel dit artikel