Archieffoto | Bart van Overbeeke

TU/e-roeister Lisa Scheenaard vierde op WK

Lisa Scheenaard, TU/e-studente Bouwkunde, is afgelopen weekend met haar ploeggenoten vierde geworden op het WK in Zuid-Korea. Scheenaard roeide naar die plek in de Dubbel Vier. Daarmee behoudt ze voorlopig de A-status bij sportkoepel NOC*NSF.

“Voor mijn gevoel hebben we een goed toernooi neergezet en het beste eruit kunnen halen”, vertelt Scheenaard. “Toen onze ploeg eerder dit jaar werd geformeerd, had ik niet direct hoge verwachtingen. Maar nadat we zilver hadden gewonnen op het EK, dacht ik ‘hier zit echt wel wat in’. Voor dit WK verwachtte ik dat een plek in de top-5 er wel in zou zitten.” Ze vervolgt: “Nederland is altijd goed geweest in De Acht, de Dubbel Vier was geen prioriteitsboot. Maar wie weet komt daar nu verandering in.”

Scheenaard kreeg na het EK de A-status. Het uitgangspunt hierbij is dat de sporter aantoont bij de mondiale top-8 te horen. Door het behalen van de vierde plek op het WK behoudt Scheenaard die status. Het duurt een jaar voordat ze weer aan de bak mag op een groot toernooi. “Dan is het WK in Amsterdam. De formatie moet nog plaatsvinden, maar ik heb goede hoop dat ik erbij ben.”

Deel dit artikel