Maarten bij Universal Studios.

En hoe is het in Los Angeles?

Halverwege november, toen onderweg naar Schiphol de eerste sneeuwvlokken Nederland binnen dwarrelden had ik genoeg kou gezien. Los Angeles was de bestemming. Een succesvolle stage aan de University of California Los Angeles (UCLA) het doel, slagen in Hollywood de droom. Het is helaas bij een droom gebleven.

Over de stage: op het programma stond een ruim drie maanden lange stage bij een van de groepen van de faculteit Bioengineering op UCLA. In onze groep wordt onder meer gekeken naar interacties van allerlei soorten peptiden en proteïnen met bepaalde membranen. Die peptiden en proteïnen blijken in staat om bijzondere fases in membranen op te wekken. Via Small Angle X-ray Scattering-experimenten hebben we gekeken naar de structuur van deze geïnduceerde fases in deze membranen. Dit moet uiteindelijk het begrip vergroten over hoe bepaalde ziektes werken en hoe ze te bestrijden zijn. Allemaal net wat andere stof dan ik gewend was bij mijn studie Applied Physics, maar het is gaaf om te zien dat je ook hier uiteindelijk je natuurkunde prima op kunt toepassen.

Het leven in een stad als LA is een minstens zo gave ervaring. Ik had nooit gedacht zo snel te kunnen wennen aan het leven in zo’n wereldstad. Uitgaan in Downtown LA of Beverly Hills, een middagje naar Santa Monica aan het strand en tegelijkertijd vrijwel altijd de beroemde letters ‘Hollywood’ ergens aan de horizon zien. Die dingen die je normaal alleen in films ziet, werden in een mum van tijd onderdeel van mijn dagelijks leven.

Het mooiste aan mijn tijd in LA is toch iets anders en eigenlijk nauwelijks in woorden uit te drukken. Ik denk dat het feit dat ik een aantal mensen dat ik hier heb leren kennen zo snel als goede vrienden kon beschouwen het nog wel het beste laat zien. Zonder vrienden die je een helpende hand willen bieden kun je een stad als LA onmogelijk beleven. Ik ben daarom erg dankbaar dat ik hier zoveel bijzondere mensen heb mogen ontmoeten, zij maakten deze tijd onvergetelijk. 

Deel dit artikel