Klaarmaken voor het kussengevecht.

Van der Waals laat beauties en nerds battelen

De nerd maakt de beauty op, een beauty navigeert een nerd bij het inparkeren en twee nerds in damesondergoed worstelen elkaar de ring uit. Dat is, in een notendop, de eerste Beauty and the Nerd-competitie die studievereniging Van der Waals (Technische Natuurkunde) maandagavond hield. Veertig koppels ontdekten verrassende kanten van zichzelf en hun studiegenoten.

Bepaal in een koppel wie de nerd is en wie de beauty en probeer samen zoveel mogelijk punten te scoren in rolbevestigende spelletjes. Dat was de opdracht die vrouwendispuut Curieus en -het damesloze- dispuut Hawking bedachten voor de Beauty and the Nerd-competitie die ze in en om hun Salon in Cascade hielden.

Kennelijk typische vrouwenbezigheden als make-uppen, multitasken en een kussengevecht in ondergoed worden afgewisseld met veronderstelde mannenactiviteiten als houthakken, inparkeren en een nerdquiz. Bij de quiz wordt verwacht dat je de antwoorden weet op vragen als ‘Wat is een Raspberry Pi?’ en ‘Noem zoveel mogelijk karakters uit Super Smash Bros’.

Al in de eerste ronde wil Yen Nhi Nguyen als beauty bewijzen dat ze goed kan navigeren. Haar nerd Timmo Frankort zit geblinddoekt in een rolstoel (geleend van het kakelverse dispuut Hotwheels) en moet door een parcours van zestien lege kratten worden geloodst. “Nee, naar links, nog meer, rechtdoor en nou naar rechts”, -haar stem slaat over- “ándere rechts”. Ze krijgen van medeorganisator Rens Raijmakers punten voor de tijd die ze nodig hebben en strafpunten voor de -twaalf- keren dat de rolstoel een krat raakt.

Kaylee Hakkel en Kenneth Poissonier halen veel punten met houthakken. Na het gebruik van de bijl moeten deelnemers met het hout iets kunstzinnigs creëren. De beauty legt het uit: “We hebben het hout in zoveel mogelijk kleine stukjes gehakt en daar een hoofd van gevormd. De spijkers gebruikten we als piercings.”

Bij het kussengevecht in ondergoed blijken de kussens niet kussengevechtproof. Daarom wordt de opdracht veranderd in sumoworstelen. Wouter Oosterbeek en Tom van Waveren vinden dat zij de meeste punten verdienen omdat zij veel tegenstanders uit de ring duwden, maar vooral omdat zij “het ondergoed met de meeste trots droegen”.

Bij het make-uppen zijn de eisen niet erg hoog. Studenten krijgen al punten wanneer rouge, bronzing en oogschaduw op de goede plaatsen worden aangebracht. Toch voelt het wat ongemakkelijk voor Koen Merkus om zijn vriendin Niki Tumelaire lipstift op te doen. Met links houdt hij haar schouder vast en met rechts gebruikt hij ‘lipstain’: “Geen idee waar dat voor is en hoe dat moet”. Hij heeft alleen ervaring met het optekenen van een snor, lijkt het wel. Niki: “Nu heb ik al drie lagen lippenstift op, bah.” Lippenstift op glasranden, daar heeft de bartender van de Salon ook geen ervaring mee. “Het zal er toch wel weer af gaan?”

Aan het eind van de avond krijgen Timmo en Yen Nhi als winnend koppel een pakket met chocolade, een roos, een Rubik’s kubus en een zak hartvormige spekjes om samen op te eten.

Deel dit artikel