De pinautomaat in MetaForum wordt geplaatst.

Pinautomaat geplaatst in MetaForum

De Rabobank heeft dinsdagochtend een pinautomaat geplaatst in MetaForum. De nieuwe kast staat dichtbij de liften, in het zicht van de receptie. Op deze niet-ramkraakgevoelige plek kunnen studenten, medewerkers en bezoekers vanaf vanmiddag papiergeld pinnen.

Twee maanden is het op de campus niet mogelijk geweest contant geld te pinnen. Na het afsluiten van de pinautomaat in het Hoofdgebouw, werd de flappentap op de campus echt gemist, zegt receptiemedewerker Frans Goossen. “Iedere dag kwamen er meerdere personen naar vragen. Dan moest ik ze verwijzen naar de dichtstbijzijnde automaat, bij het treinstation.”

Al tijden lagen twee kabels voor de pinautomaat klaar voor de installatie van een inpandige automaat: één voor de stroomvoorziening, één voor de communicatie met de bank. Vandaag worden ze aangesloten op de nieuwe automaat.

De uitgekozen plek is een goede, weet Theo van Woensel, facilitair medewerker van Rabobank Eindhoven-Veldhoven. “Hier staat hij niet-ramkraakgevoelig, want er kan geen auto of bulldozer naar binnen. Ook staat hij onder toezicht van een camera en bemande receptie.”

Normaal wordt een pinautomaat bevestigd met bouten in de vloer. Omdat op de eerste verdieping van MetaForum vloerverwarming ligt, was dat niet mogelijk. De automaat wordt nu vastgelijmd. De automaat is uitgerust met inktbeveiliging. Als je ongeoorloofd de lade eruit trekt, wordt het papieren geld besmeurd met groene inkt en is het niet meer bruikbaar.

In de loop van de dag zal geldtransportbedrijf Brinks de automaat vullen.

Deel dit artikel