Nieuwjaarsavond in San Francisco. Tom staat tweede van links op de onderste rij.

En hoe is het in Berkeley?

Hallo allemaal! Ik heb het afgelopen semester gestudeerd aan de Universiteit van Californië te Berkeley en het was in één woord “AWESOME!”. De universiteit was inspirerend, Californië was relaxed en lekker warm, de roadtrips waren leuk, mijn medestudenten waren open en behulpzaam, en het meest memorabele: mijn huisgenoten waren fantastisch!

Tijdens mijn verblijf in Berkeley verbleef ik in het International House (iHouse). De reden dat ik hier iets over wil vertellen, is dat ik mijn huisgenoten het leukst vond van heel mijn exchange periode. Iedereen die ik in het iHouse heb ontmoet, had iets speciaals (nou ja… bijna iedereen). Of het nu een passie, prestatie of ambitie was die een persoon karakteriseerde. Enkele van de leukste momenten heb ik ervaren met mijn huisgenoten tijdens de vele lunches/avondmalen.

Daarnaast bood het iHouse ook de mogelijkheid en het gemak om likeminded mensen te ontmoeten en allerlei roadtrips te organiseren. Iedereen stond open voor contact. Tot slot, was het iHouse ook gewoon erg gemakkelijk, want laten we eerlijk wezen, tijdens je exchange wil je niet te veel denken aan koken en andere huishoudelijke taken. Mocht je denken aan Berkeley en een onvergetelijke ervaring willen hebben, dan raad ik je zeker aan om in het iHouse te verblijven, ondanks dat het ook een aantal minpunten heeft (voornamelijk de prijs).

Natuurlijk kan ik een hoop meer vertellen over alles wat ik heb gedaan in Berkeley en mijn reis daarna van de westkust naar de oostkust. Mocht je interesse hebben in een exchange naar Berkeley en wil je hier meer over weten, voel je vrij contact met mij op te nemen.

Groeten!

Deel dit artikel