Nikita Kruis in Calgary.

En hoe is het in Calgary?

Aan de voet van de Canadese Rocky Mountains liggen de plains die zich uitstrekken tot de Atlantische oceaan, en waar weer en wind heersen. Aan het begin van die ongerepte vlakte ligt Calgary. Dit koos ik als bestemming voor mijn externe stage. Een bruisende stad met uitzicht op de Rockies en overgeleverd aan moeder natuur en de Canadese multiculturele gastvrijheid.

Ik loop stage bij het Bone Imaging Lab van de Universty of Calgary, een vooruitstrevende groep op het gebied van bot-imaging. Mijn project bestaat uit het bepalen van de botsterkte vanuit CT-scans met de eindige-elementenmethode.

Canada is een outdoorland bij uitstek, en in Calgary met zijn ligging dichtbij de bergen zijn veel mensen die graag voor een wandeling of kampeeravontuur een uurtje naar het westen rijden. Maar ook de stad heeft heel veel mogelijkheden voor outdooractiviteiten. Zeker de eerste maanden was ik tijdens mijn weekenden vaak te vinden in de bergen of in een van de mooie parken in de stad. Momenteel is de winter begonnen, wat de uitdaging van leven bij -20 geeft. Denk niet dat dat verschrikkelijk is: er lopen allemaal Michelinmensjes over straat, het zonnetje schijnt, in de bergen kun je skiën en de hele stad is voorbereid op deze temperaturen.

Naast een stad met veel outdoormogelijkheden zou ik Calgary als multicultureel omschrijven. Dé Canadees bestaat niet; als je iemand vraagt waar die vandaan komt, krijg je niet de woonplaats, maar de originele afkomst. Eten is beschikbaar uit de keukens van Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Europa en je hoort verschillende Engelse accenten. Het is een stad waar iedereen een vriendelijk kletspraatje houdt, hartelijk welkom geheten wordt en zich snel thuis kan voelen.

Deel dit artikel