Wateroverlast bij 'Matrix-pad' aangepakt

Er komt spoedig een einde aan de waterpartijen op het Groene Loper-pad tussen gebouw Matrix en de vijver bij het Hoofdgebouw. De snel verzadigde grond onder en rondom het pad, maakt een nieuw afwateringssyteem daar noodzakelijk. Dienst Huisvesting laat komende maand afwateringsputten en een drainageslang aanleggen, om het overtollige water af te voeren.

De bovengemiddelde regenval zorgde vorige week voor volgelopen bouwputten, een tot de rand gevulde Dommel en drassige grasvelden op de gehele campus. De plassen bij Matrix maken het pad daar soms lastig begaanbaar, zeker voor voetgangers.

De bouwlocaties ‘Kraaijenveld’ (waar een windtunnel en een parkeergarage gepland zijn) en ‘Lismortel’ (waar de nieuwe studentenflat van Vestide moet verrijzen) zijn door de regen in een ‘zwembad’ veranderd. De kuil aan de zuidkant van de campus, die op termijn een nieuwe verbinding met het Kraaijenveld moet opleveren, heeft de gedaante van een sloot aangenomen. Van overlast op deze locaties daar wil Dienst Huisvesting echter niet spreken. “We pompen het water weg, zodra we daar met bouwen beginnen”, aldus Hannie Horvath van Dienst Huisvesting.

Over het algemeen functioneert het afwateringssysteem op de campus prima, stelt Huisvesting. “We hebben een gescheiden rioolsysteem dat het hemelwater rechtstreeks naar de Dommel afvoert.  Op de grasvelden kan het water soms wel even blijven staan, maar dat trekt uiteindelijk de bodem in, zodra het droog wordt."

Het pad bij Matrix hoeft tijdens de werkzaamheden niet op de schop en kan door passanten dus gewoon gebruikt worden.

Deel dit artikel