Burgemeester Rob van Gijzel en Liselotte Kockelkoren.

Burgemeester in actie voor Solar Team Eindhoven

Burgemeester Rob van Gijzel startte afgelopen vrijdag de fondsenwerfactie ‘Eindhoven steunt Stella’. Op het TU/e-terrein deed hij zelf een donatie en riep hij iedereen op om zijn voorbeeld te volgen. De hulp van Van Gijzel is een welkome verrassing voor Solar Team Eindhoven, dat nog zo’n zeventigduizend euro nodig heeft.

“Laat zien dat wij in Eindhoven samenwerken, dat uitvindingen als community in ons DNA zitten. Dat wij doorbraaktechnologie in huis hebben die heel de wereld verder kan helpen. De studenten van Solar Team Eindhoven hebben anderhalf jaar van hun leven geïnvesteerd om Stella Lux te bouwen. Geïnvesteerd in techniek van de toekomst, onze toekomst. Daarom investeer ik in hen. Doe mee.” Met deze gepassioneerde oproep wil burgemeester Van Gijzel anderen overhalen om bij te dragen aan het zonneautoproject.

Solar Team Eindhoven is erg blij met deze onverwachte steun van de burgervader, vertelt Liselotte Kockelkoren, accountmanager van het team. “Hij heeft dit zelf geïnitieerd. We hebben eerder met hem in het stadhuis gesproken over onze vorderingen en daar kwam ook ter sprake dat we nog geld nodig hebben. Hij gaf toen al aan dat hij ons wilde proberen te helpen, maar we wisten nog niet op welke manier. Dat hij tijdens de autopresentatie iedereen opriep om te doneren, was al een verrassing en deze fondsenwerfactie ook.”

Donateurs kunnen op www.eindhovensteuntstella.nl kiezen uit drie bedragen en ontvangen daarvoor een tegenprestatie: een zonnebril (10 euro), een T-shirt (35 euro), of een solar charger (50 euro). Burgemeester Van Gijzel 'kocht' vrijdag een shirt en een oplader.

Het team probeert ook op andere manieren aan sponsoring te komen. Zo kunnen belangstellenden bij het team zelf de inmiddels bekende Solar Miles kopen.

Kockelkoren geeft aan er alle vertrouwen in te hebben ‘alles financieel rond te krijgen’. “We zijn hard bezig om sponsoren te zoeken en dat gaat best goed, zeker nu de autopresentatie is geweest en we bedrijven kunnen laten zíen waarin ze investeren. En mocht het nodig zijn, dan hebben we ook na de World Solar Challenge nog gelegenheid om geld te verdienen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan evenementen.”

Hieronder het interview van Studio040 met burgemeester Van Gijzel, die onder meer uitlegt waarom de gemeente Eindhoven het ontbrekende geld voor Solar Team Eindhoven zelf niet 'even' stort.

Deel dit artikel