De Wielen. Archieffoto | Bart van Overbeeke

Alleen nog te voet en per fiets over De Wielen en richting vijver

De Wielen- de weg van TNO via Helix en Gemini naar MetaForum- is vanaf donderdag 12 maart afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Het verkeer dat richting Vertigo, Zwarte Doos, Matrix, Gaslab, Helix, Athene en TNO wil, moet vanaf dan de ingang bij TNO nemen. Ook de doorsteek langs de vijver, van het Auditorium richting Vertigo, wordt permanent afgesloten. Fietsers en wandelaars kunnen er nog wel komen.

De werkzaamheden maken deel uit van de tweede fase van de inrichting van de Groene Loper. In de eerste fase is het westelijke deel van De Wielen al ontmanteld en omgevormd tot voetgangerszone. De komende maand zal hetzelfde gebeuren met het overgebleven deel van De Wielen. In combinatie met het afsluiten van de doorsteek vanaf het noorden naar Vertigo, betekent dat dat gemotoriseerd verkeer alleen nog via de ingang bij TNO en de ventweg langs de Dorgelolaan, aan de zuidkant van de campus, kan komen.

Ter compensatie van de verdwijnende parkeermogelijkheid langs De Wielen wordt momenteel een tijdelijk parkeerterrein achter Matrix aangelegd. Deze moet de komende maand nog gereedkomen.

Deel dit artikel