TU/e viert veertigduizendste afgestudeerde

TU/e viert veertigduizendste afgestudeerde

Melissa van de Steeg van de faculteit Biomedische Technologie is de veertigduizendste afgestudeerde van de TU/e. De klinisch fysicus in opleiding, net aan het werk gegaan in het Catharina Ziekenhuis, behaalde deze maand haar bul. Woensdagmiddag vereeuwigde ze haar naam in het glas van de loopbrug tussen MetaForum en Matrix.

Van de Steeg, geïnteresseerd in technische vakken en in biologie, begon in 2010 aan haar TU/e-opleiding. De afgelopen jaren specialiseerde ze zich in het werken in een kliniek, meer specifiek op het gebied van beeldvormingstechnieken. Tijdens haar studie liep ze stage bij het King’s College London, ze studeerde af bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Sinds 1 april werkt ze in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis als klinisch fysicus in opleiding. Die werkplek “is precies waar ik wil zijn”, zegt Van de Steeg, “in het ziekenhuis, dichtbij de technologie”.

Woensdagmiddag mocht de kersverse ingenieur haar naam graveren in het glas van ‘Alumni Avenue’, de onlangs geopende walk of fame voor afgestudeerden op de loopbrug tussen MetaForum en Matrix. Van de Steeg deed dit samen met TU/e-rector Frank Baaijens en voorzitter Jan Mengelers van het College van Bestuur. Ook zij behaalden beiden hun bul aan de Eindhovense universiteit.

De mijlpaal valt deze maand samen met een andere voor de TU/e belangrijke gebeurtenis: het zestigjarig bestaan van de universiteit, dat op 22, 23 en 24 april wordt gevierd met een driedaags festival op de campus. Tijdens dit weekend kunnen ook andere alumni van de TU/e hun naam komen vereeuwigen in het glas van de loopbrug.

Deel dit artikel