Impressie binnenkant clubhuis.

Don Quishoot en Fellenoord openen nieuw clubhuis

Het gerenoveerde clubhuis van Don Quishoot (hockey) en Fellenoord (tennis) wordt vandaag in gebruik genomen. Op 23 maart is de officiële opening. Een nieuwe plek om na de hockey- of tenniswedstrijd een biertje te nuttigen is echter niet het enige waar de hockeyers van Don Quishoot op hopen. Ze vechten ook al jaren voor een tweede hockeyveld en ook dat lijkt er te komen.

“Het gebouw is uit 1970 en voldeed niet meer aan de moderne eisen”, vertelt Caroline Koot, projectleider bij Dienst Huisvesting. Koot heeft de verbouwing van het clubhuis onder haar hoede. Het zwaar verouderde paviljoen was volgens haar nodig toe aan renovatie.

De verbouwing, waarbij het gebouw flink werd gestript, liep in eerste instantie volgens plan; begin januari was de oplevering gepland. Kortsluiting op 5 december gooide echter roet in het eten. “De kortsluiting is ontstaan bij een verdeelstekker, waardoor veel rook vrijkwam”, vertelt Marijn Kruysse, voorzitter van het bestuur van Don Quishoot. Volgens Kruysse hebben ze de tussenmuren nog kunnen schoonmaken, maar de buitenmuren waren niet meer te redden en moesten deels worden gesloopt.

Het paviljoen ziet er aan de buitenkant nog ongeveer hetzelfde uit. “Binnen is het clubhuis ingericht als horecagelegenheid. Kleedkamers en douches komen tijdelijk buiten het clubhuis te staan, voor zo’n drie tot vijf jaar. “Daarna worden ze verwijderd en gaan de hockeyers en tennissers de kleedkamers van het sportcentrum gebruiken”, vertelt Koot.  

Een tweede hockeyveld waar Don Quishoot al vanaf 2009 op aan het wachten is, lijkt ook realiteit te worden. “De hockeyclub is nu veel beter georganiseerd en groeit uit haar jasje”, verklaart Wim Koch, directeur van het sportcentrum.

Naast het huidige zandveld - een kunstgrasveld waar zand wordt ingestrooid - moet een semi-waterveld komen. Dit is een kunstgrasveld dat deels wordt ingestrooid met zand en deels wordt besproeid met water. Er trainen en spelen nu echter nog verenigingen op dat terrein. Volgens Koch kunnen bijvoorbeeld de korfbal- en frisbeevereniging nog op het zandveld blijven trainen. “Rugby zal wel ergens anders heen moeten, maar daar is bij het Sportpark De Hondsheuvels, aan de andere kant van de binnenring, nog ruimte voor”, aldus Koch.

Deze maand wil Koch knopen doorhakken. Er moeten namelijk afspraken gemaakt worden voor meerdere aanbestedingen en de sportcentrumdirecteur zou het liefst zien dat de aanleg van het veld in de zomer begint. “Dan zijn er geen hockeywedstrijden en heeft niemand er last van.”

Deel dit artikel