Hiken met uitzicht over Taipei. John zit linksvoor.

En hoe is het in Taipei?

Van begin september tot eind januari studeer ik in Taipei (de hoofdstad van Taiwan) aan de National Taiwan University of Science and Technology (beter bekend als NTUST).

Taipei is een leuke levendige stad waar veel te doen is. De eerste dagen hier waren wel even wennen door de Taiwanese cultuur en een totaal onverstaanbare taal. Gelukkig zijn de mensen hier ontzettend vriendelijk en proberen ze je altijd te helpen, ongeacht de taalbarrière. Naarmate de weken voorbijgaan, leer ik de eerste woorden Mandarijn, met dank aan de cursus ‘level 1 basis Mandarijn’.

Naast Mandarijn volg ik vier vakken die gerelateerd zijn aan mijn studie Technische Bedrijfskunde. Hierbij zitten zowel moeilijke als gemakkelijke vakken, dit kun je zelf kiezen. Ik heb gekozen voor beide, zodat ik wat zekerheid heb in het behalen van mijn studiepunten, maar toch nog wel uitdaging heb in de studie. Daarnaast is het volgen van colleges soms al een hele kunst op zich omdat vele Engelssprekende docenten lastig te verstaan zijn. Maar dat zijn wij, niet-Aziaten, ook voor hen als we Chinees proberen te spreken.

Als we niet met onze studie bezig zijn, proberen we van huis te zijn om de stad en het land te bezichtigen of gewoon gezellig een biertje te drinken. Zo hebben we met verschillende andere internationale studenten al verschillende hikes gedaan. De natuur in Taiwan is schitterend, waaronder Snow Mountain en Taroko National park. Hierboven een foto van een hike waarbij we een mooi uitzicht over Taipei hebben, zover de wolken het toelieten. Ik ben degene met het blauwe shirt.

Naast de Taiwanese cultuur leer je ook veel internationale studenten kennen uit verschillenden landen als Tsjechië, Finland, Amerika, Indonesië en ga zo maar door. Een mooie ervaring om mee te maken en ik raad het iedereen aan om dit mooie avontuur op te zoeken.

Deel dit artikel