Bijna 1400 quizzers op ‘High Tech Olympics’

Een recordaantal van een kleine veertienhonderd bezoekers kraakte donderdagavond de hersenen tijdens de Quiz Night XL in het Klokgebouw. Aan de mega-quiz, inmiddels een vertrouwd onderdeel van de Dutch Technology Week, deden opnieuw de nodige TU/e’ers mee. De winst wisten ze niet te pakken; Philips-team De Zesjescultuur streek, ondanks zijn nonchalante naamgeving, met de hoogste eer.

door
foto Lieke van den Oord

Nederlands grootste wetenschap- en technologiequiz beleefde vorige week haar zevende editie, die evenals voorgaande jaren werd geleid door presentatrice Julinka van Keulen en resident professor van de Quiz Night XL Maarten Steinbuch - in het dagelijks leven universiteitshoogleraar van de TU/e. Zij keken vanaf hun hoge podium uit over 272 teamtafels waaraan urenlang naarstig werd gedacht, gerekend, gediscussieerd en geanalyseerd.

Op de hielen

De strijd om de top-drie bleek donderdagavond een pittige, die uiteindelijk op minimale puntenverschillen werd beslist, zo blikt de organisatie terug. Alle winnende teams van voorgaande edities waren namelijk ook present en zaten elkaar nadrukkelijk op de hielen.

De winnaars van De Zesjescultuur mochten zelf hun hoofdprijs kiezen: het vijftal bedankte voor de aangeboden ballonvaart en koos voor een set van vijf Oxboards. De ballontrip ging daarmee naar de TU/e’ers van Team sTU/eff, die de Bright Future Award won (voor de beste jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd onder de 25). Dit team eindigde als zevende op de overall ranking.

Onze videoverslaggever Rien Meulman was donderdagavond getuige van Eindhovens ‘High Tech Olympics’; bekijk zijn sfeerreportage hieronder.

Videoverslag door Rien Meulman.

Quiz Night XL 2018 @ Dutch Technology Week

Videoverslag door Rien Meulman.

Deel dit artikel via je socials