En hoe is het in Seattle?

Welcome to the country where you can live your American dream: The United States of America! Daar ben ik dan, in het land waarover ik al heel lang gedroomd heb om er langer te verblijven, het land waarvoor je er drie maanden over doet om een (stage-)visum te verkrijgen, het land waarvan iedereen denkt dat ze alleen hamburgers, pizza, en andere fastfood consumeren, enzovoort. De komende vier maanden vind je me in Seattle, Washington State, om stage te lopen in een laboratorium van de University of Washington.

door
foto Privé-archief Jasper Sleumer

Omdat de VS een westers land is, zijn de cultuurverschillen tussen Nederland en hier niet zo groot in vergelijking tot Aziatische of Afrikaanse landen. Ik was vooral benieuwd naar het leven in Amerika; zijn de stereotypische elementen hier echt te vinden? Afgelopen maand heb ik al vele gave ervaringen mogen opdoen om hierachter te komen. Maar ik kan je al verklappen, een aantal stereotypen zijn in zekere zin waar: er zijn duizenden Starbucks, Amerikanen rijden rond in grote vervuilende auto’s, American Football is echt een ding, fraternities met hun zuipfeesten bestaan en Amerikanen proberen ergens veel werk van te maken om zo werkgelegenheid te creëren (denk ik).

Mijn doordeweekse dagen spendeer ik op stage. Als Electrical Engineer werk ik in een lab dat onderzoek doet naar Spinal Cord Injury met behulp van ultrasound. Mijn voornaamste doel is om tools te maken voor clinici die een 3D-weergave geven van de ontregelde bloedtoevoer door het ruggenmerg (van een rat) nadat de wervelkolom een letsel heeft opgelopen. Een erg interessant project waarbij je ook samenwerkt met clinici en neurochirurgen.

In de weekenden en de avonden ben ik vrij om te gaan en staan waar ik wil. Hier maak ik dan ook goed gebruik van. Het meest gedenkwaardige tot nu toe is de American Football-wedstrijd van het universiteitsteam (Go Huskies!) waarbij ik het team samen met honderden andere studenten in het studentenvak aanmoedigde. Deze dag genoot ik ook de van pre-en postgame drinkings op Greek Row. Wat een ervaring was dat! Verder ben ik gaan hiken in de prachtige natuur (er zijn vele bergen, waaronder twee actieve vulkanen), heb ik gefeest tijdens een Halloween-houseparty, heb ik de stad Seattle ontdekt (er is ontzettend veel te doen) en heb ik gesocialized met huisgenoten en nieuwe contacten opgedaan.

De drie resterende maanden leveren ongetwijfeld onvergetelijke ervaringen, herinneringen en mogelijkheden op! Als je geïnteresseerd bent in de rest van m’n reis, ik houd een blog bij op PolarSteps.

God bless America!

Deel dit artikel via je socials