TU/e viert haar eerste MomenTUm [LIVEBLOG]

De TU/e viert vandaag voor het eerst haar jaarfeest 'MomenTUm', een bundeling van meerdere academische plechtigheden en feestelijkheden die voorheen verspreid over het jaar werden gevierd. Een van de hoogtepunten is de diploma-uitreiking aan ruim zevenhonderd bachelorstudenten, die dat vandaag niet alleen met hun eigen faculteit, maar ook gezamenlijk vieren. Via dit liveblog houden we je de hele dag zoveel mogelijk op de hoogte van alle gebeurtenissen.

22.30 uur | Beste lezers, Cursor houdt het voor gezien voor vandaag, dit liveblog over MomenTUm loopt ten einde. We zijn benieuwd naar jullie reacties op deze eerste TU/e-feestdag in deze vorm.

We feliciteren alle afgestudeerden en winnaars van vandaag nogmaals met hun diploma's en prijzen - en hen voor wie de avond en nacht nog jong zijn, wensen we veel plezier!

Kraantje Pappie - 'Pompen'

Kraantje Pappie - 'Feesttent'

22.15 uur | Massa's liefde in de lucht in deze feesttent! Pompen met Kraantje Pappie op de Student Party van MomenTUm. "Eindhoven! Alles goed? Iedereen die geslaagd is, van harte gefeliciteerd. En iedereen die er een gek jaar van gaat maken, nóg meer gefeliciteerd - want je hebt echt een supertijd voor de boeg, lijkt me dan." 

20.35 uur | Terug in de markthal, die langzaam volloopt met bezoekers voor de MomenTUm Student Party. Straks Kraantje Pappie - en niet te vergeten: "Gratis biiiiieeer!".

17.39 uur | De MomenTUm Celebration zit erop, Cursor neemt even een korte pauze. Lees intussen gerust even bij of bekijk het videoverslag van Studio040 hieronder. We zien jullie vanavond weer bij Kraantje Pappie op de Student Party in de markthal!

Verslag door Studio040 van de MomenTUm Celebration.

Bijzondere diploma-uitreiking academici op TU/e

Verslag door Studio040 van de MomenTUm Celebration.

17.35 uur | Benieuwd wat Twitter van MomenTUm vond? Maak vooral nog even een online rondje, het best via de enige echte hashtag van de dag: #TUeMomenTUm.

Video door Mathias Verheijden

Graduates throwing their caps in the air at MomenTUm @ TU Eindhoven

Video door Mathias Verheijden

17.12 uur | Het einde van de MomenTUm Celebration nadert, rector Frank Baaijens rondt zijn betoog af. Hij nodigt alle aanwezige familielden en vrienden uit: "Pak je telefoon, of welke camera je dan ook bij je hebt, want dit moment wil je niet missen". Er wordt afgeteld van vijf naar nul - en honderden baretten gaan in de markthal de lucht in. 

17.08 uur | De creativiteit van TU/e-studenten is magnifiek, vindt rector Frank Baaijens. Trots wijst hij op projecten binnen de Honors Academy, op studententeams die een wereldreis maken op hun zelfgebouwde elektrische motor, die drones zelfstandig laten vliegen, die wagens op zonne-energie bouwen, aan de andere kant van de wereld een hoogst duurzaam huis opbouwen, biosensoren ontwikkelen.

17.06 uur | De gasten in de markthal, met name de afstudeerders van vandaag, worden aan het slot van de MomenTUm Celebration toegesproken door rector Frank Baaijens. Hij wijst ze nog graag even op de toga die ze vandaag mogen dragen, normaliter voorbehouden aan hoogleraren. En drukt ze dan ook met een lach op het hart: "Geniet er maar even van". 

Ook falen is een optie. Daar leer je van

Peter Wennink
CEO van ASML

16.59 uur | Peter Wennink geeft de kersverse TU/e-afgestudeerden graag nog wat levenslessen mee. “Weet waar je goed in bent en accepteer waar je níet goed in bent. En onthoud: ook fálen is een optie. Daar leer je van.”

Een paar andere boodschappen die de ASML-topman nog voor zijn gehoor heeft: “Het gaat niet alleen om diepgaande kennis. Het gaat ook om samenwerken, elkaar begrijpen, om luisteren naar de mensen met wie je werkt. Het gaat om het team, om wederzijdse loyaliteit. (…) En zorg ook voor een divérs team, want diversiteit is prachtig - in nationaliteit, in geslacht, in achtergrond, in competenties. Dat zorgt voor innovatie. Als je iets te vieren hebt, zoals vandaag, víer dat dan ook.”

16.50 uur | Peter Wennink, CEO van ASML, spreekt het publiek in de markthal toe. Hij vertelt onder meer over de wet van Moore ("still alive and kicking"), over hoe technologie onze levens steeds ingrjipender verandert, hoe we meer en meer met technologie kunnen interacteren, hoe machines ons steeds beter lijken te begrijpen. Over uitdijende datastromen en hoe die gemanaged moeten en kunnen worden. 

16.36 uur | Een goede docent beschikt niet alleen over onderwijskundig talent, benadrukt de voice-over tijdens de introductie van de Onderwijsprijzen, maar ook over kwaliteiten zoals empathie, humor en charisma. Acht docenten zijn voor de prijzen genomineerd in twee categorieën: Bachelor en Master. In video's leggen studenten uit waarom zij vinden dat hún favoriet moet winnen.

Maar we moeten streng zijn vandaag: er kunnen er maar twee de winnaars zijn - en dit jaar zijn dat Peter Ruijten en Mark de Berg. Ruijten (verbonden aan de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences) wint de onderwijsprijs voor de beste bachelordocent; De Berg (Wiskunde & Informatica) strijkt met de hoogste eer bij de master. "Maar we zijn natuurlijk trots op ál onze docenten", werd nog even beklemtoond.

Ruijten verblijft op het moment in het buitenland, rector magnificus Frank Baaijens verraste hem daarom onlangs in het allerdiepste geheim al met het goede nieuws, zoals op video te zien was. "Deze prijs motiveert me alleen maar om het komend jaar nóg beter te doen." Een studente neemt de prijs daarom namens Ruijten in ontvangst. Ook De Berg bedankt zijn studenten voor hun inspiratie, die hem motiveren als docent het beste uit zichzelf te halen. 

16.27 uur | Kleurrijk intermezzo door Coloured Wings tijdens MomenTUm; zie de foto en video hieronder.

Coloured Wings at MomenTUm @ TU Eindhoven

Je denkt misschien dat je opleiding er nu opzit. Maar leren doe je je leven lang. Geniet daarvan.

Ann Dowling
Eredoctor van de TU/e

16.22 uur | Eredoctor Ann Dowling spreekt ook de TU/e-afgestudeerden van vandaag nog even toe. En drukt hen op het hart: doe wat je leuk vindt, zorg voor mensen om je heen die je daarin steunen, werk samen met anderen, sta klaar voor je collega's - en grijp de kansen die in het leven, soms uit onverwachte hoek, voorbijkomen. “Voor degenen die de universiteit vandaag verlaten: je denkt misschien dat je opleiding er nu opzit. Maar leren doe je je leven lang. Geniet daarvan.”

16.19 uur | "Het is een droom voor mij om hier als haar erepromotor te staan." Ines Lopez Arteaga van de TU/e-faculteit Werktuigbouwkunde staat vol trots naast Ann Dowling, die dit jaar het eredoctoraat van de TU/e ontvangt, en hangt haar de bijbehorende cappa om. De Britse wetenschapper is op haar beurt trots op de eretitel die ze vandaag krijgt, maar benadrukt: "Het is teamwerk."

16.09 uur | And we have another winner: Milou Feijt is dit jaar verkozen tot winnares van de Marina van Damme-beurs, goed voor een geldbedrag van negenduizend euro. Feijt is promovenda bij Human-Technology Interaction aan de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences. De onderzoekster, vorig jaar aan de TU/e afgestudeerd, houdt zich bezig met het verbeteren van de vaardigheden van professionals in de geestelijke gezondheidszorg als het gaat om online behandeling. Tevens wil ze technologieën ontwikkelen die de therapeutische relatie online ondersteunen en verbeteren.

Runner-up voor de beurs werd Linde van den Brink; zij ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro. Van harte allemaal!

16.08 uur | De winnaars van de Academic Awards 2018 zijn bekend! De drie gelukkigen zijn Jos Wetzels (die het beste masterproject vervulde), Rabia Zainab (beste PDEng-project) en Fons van der Sommen (beste PhD-project). Klik op hun namen om meer te lezen over hun onderzoeken. 

16.07 uur | Een deel van de genomineerden voor de Academic Awards, de Onderwijsprijzen en de Marina van Damme-beurs.

16.04 uur | Op het alumni-evenement in Luna halen oud-TU/e-studenten Wim Crooijmans (foto links) en Wim Huijbregts (rechts) intussen herinneringen op aan hun studententijd en vertellen ze over hun latere loopbaan.

15.58 uur | Collegevoorzitter Jan Mengelers had vandaag, ter gelegenheid van MomenTUm, niet alleen een boodschap voor alle kersverse afgestudeerden, maar ook voor TU/e's alumni. De video (zie hieronder) werd vertoond tijdens het 'Tech for Life (MomenTUm for Alumni)' in Luna. 

MomenTUm alumni event - speech Jan Mengelers

15.53 uur | TU/e-bestuurder Jan Mengelers deelt zijn persoonlijke zorg over studenten die, veelal in studententeams, tijdens hun opleiding vanuit de TU/e de wereld intrekken (bijvoorbeeld op een elektrische motor of met een zonnewagen). Hij is altijd blij als ze weer veilig terug in Eindhoven zijn, bekent hij.

Mengelers sluit af: "Every future scenario shows that technology will cause disruptive changes in society, in science and in education. I am convinced that our university will continously adapt and that our campus will move with these modern, and perhaps even disruptive, times. We are there to give our students, your children, momentum. By giving them that necessary push to set them in motion. To let them explore new ideas, to seek out new solutions and to boldly go beyond the imaginable. Towards a bright and fulfilling future."

We create a place where we practice what we believe: mindful people doing meaningful work

Jan Mengelers
Collegevoorzitter TU/e

15.50 uur | Jan Mengelers vervolgt: "To prepare our students to go out into that world, we create a safe, secure and caring environment during their studies. A place where people matter, in all possible diversity, where doors are always open, where we practice what we believe: mindful people doing meaningful work. A place where we dare to dream, where we make our dreams come true, where we dare to make mistakes, with the ambition to push the frontiers of science beyond the imaginable."

15.47 uur | Collegevoorzitter Jan Mengelers: "Life on campus is like the movement of the Large Pendulum Wave.[...] I like to think that our university, our campus, is just like this pendulum: our students and teachers, our researchers and professors, and all other members of staff and partners are the - very diverse - pendulums that move independently but together. Together because everything they do - you do, create and become - starts here, finds its momentum here on campus."

15.45 uur | Collegevoorzitter Jan Mengelers heet de paar duizend gasten in de 'markthal' welkom. Hij staat kort stil bij het bakfietsdrama donderdag in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. "Het leven is soms ook heel wreed." Maar aan de TU/e wordt vandaag vooral gevierd, met MomenTUm:

"In Newtonian mechanics, momentum is the product of the mass and velocity of an object. To change this momentum needs force over a period of time. The more force, the more change of momentum. Or, figuratively speaking: the more of an impulse we give to a person’s career, the more impact we have on his or her development.

Our University MomenTUm event is a day to celebrate this impact, the results of these impulses. To celebrate the development in people’s lives."

15.40 uur | Tussen de groepen graduates die over de catwalk lopen, zijn er optredens van de Nederlandse zangeres Mavis Acquah samen met dansers van studentendansvereniging Footloose.

Mavis Acquah performing at TU/e MomenTUm with Footloose dancers

15.32 uur | Zoals jullie misschien al was opgevallen: tussen alle afstudeerders met een rode sjerp lopen ook graduates met een zilvergrijs exemplaar. Dit zijn de studenten die cum laude zijn afgestudeerd.

15.26 uur | Terwijl er nog altijd tientallen graduates over de Walk of Fame lopen, wordt er vanuit het publiek druk getwitterd. Een kleine foto-impressie hieronder.

15.17 uur | Ruim zevenhonderd afstudeerders komen op dit moment voorbij op de 'Walk of Fame' in de markthal. Aan het einde van de catwalk krijgt iedereen een paar exclusieve TU/e-graduatesokken overhandigd. Zie de video hieronder voor een impressie.

Entrance of graduates at MomenTUm @ TU/e

15.11 uur | De MomenTUm Celebration is begonnen. Op de video hieronder de binnenkomst van het cortège, op dit moment maken de studenten (per faculteit) hun entree. Mooie persoonlijke touch, ondanks de grote omvang van het evenement: elke afstudeerder wordt met naam genoemd.

Entree van het cortège bij aanvang van de MomenTUm Celebration.

Entrance of the cortege at MomenTUm Celebration @ TU/e

Entree van het cortège bij aanvang van de MomenTUm Celebration.

14.58 uur | De tribunes zitten vol, de stoelen voor de afstudeerders zijn nu nog leeg. Zij maken zo gezamenlijk hun entree. Check voor een snelle blik achter de schermen ook de video van TU/e'er Collin Wagenmakers hieronder.

Collin Wagenmakers en andere afgestudeerden maken zich op voor de MomenTUm Celebration.

Graduates getting ready for MomenTUm Celebration @ TU Eindhoven

Collin Wagenmakers en andere afgestudeerden maken zich op voor de MomenTUm Celebration.

14.48 uur | Over iets meer dan tien minuten begint het 'hoofdprogramma' van vandaag, de MomenTUm Celebration. De tribunes in de markthal zitten zometeen naar verwachting bomvol, maar voor wie geen plekje wist te bemachtigen: er is een livestream via OpenWebcast. Intussen worden graduates achter de schermen in MetaForum gebrieft over de ceremonie die zometeen komen gaat. 

14.33 uur | Een van de alumni die MomenTUm hebben aangegrepen om hun alma mater weer eens te bezoeken, is Fred Wijers. Hij woont in Haarlem en studeerde in 1967 af aan de faculteit Electrical Engineering. Hij is tevens reünist van het Eindhovens Studenten Corps, vertelt hij - net als dat de Bunker er toen nog niet was, en dat er in zijn tijd drieduizend studenten op de campus rondliepen (anno 2018 is dat ongeveer het viervoudige).

De laatste keer dat Wijers op de Eindhovense campus was, was ruim drie jaar geleden - bij de opening van Flux, dat onderdak biedt aan zijn oude faculteit: “Een mooi gebouw”, zegt hij, en energieneutraal bovendien: “Mooi dat natuurkunde en elektrotechniek daar samen zitten.” De alumnus is hier vandaag alleen; afgesproken met oude studievrienden heeft hij niet, Wijers komt vooral voor het programma van het alumni-evenement. Ook zette hij zijn handtekening op Alumni Avenue, “een leuk initiatief”.

14.25 uur | Ook oud-studenten van de universiteit feesten deze dag mee met hun alma mater. 'Tech for Life (MomenTUm for Alumni)' heet het evenement in het gebouw Luna, waarop vandaag zo'n tweehonderd alumni komen bijpraten en borrelen. Intussen vertellen enkele mede-alumni, medewerkers en studenten over hun passies, studie, werk of loopbaan na de TU/e, en wordt Henk Kivits (voorzitter van het Universiteitsfonds) geïnterviewd door nieuwslezeres en presentatrice Cindy de Koning.

Ook op het programma staat een virtuele tour door het Plasma-lab. Afgestudeerden die daar eerder nog niet de kans voor zagen, konden deze middag tevens even hun naam graveren in de een van de raampartijen van TU/e's Alumni Avenue. Achter de piano in community cafe Hubble vinden we TU/e-student David Hordijk die zorgt voor fijne achtergrondmuziek. (lees hier het interview dat Cursor eerder met hem had)

14.11 uur | Gespot op het Limbopad: een trotse graduate, met (zo durven wij te veronderstellen) nóg trotsere ouders. Haar naam weten we niet, maar wie je ook bent: van harte gefeliciteerd!

Ik hoop dat Ann Dowling een bron van inspiratie wordt voor onze jonge studentes en onderzoeksters die met ‘harde’ techniek bezig zijn

Ines Lopez Arteaga
Hoogleraar Werktuigbouwkunde en erepromotor

13.51 uur | De Britse werktuigbouwkundige Ann Dowling ontvangt straks, tijdens de MomenTUm Celebration, het eredoctoraat van de TU/e. 'Dame' Dowling, werkzaam aan de universiteit van Cambridge, is een expert op het gebied van zuinige en stille motoren en is de huidige president van de Britse Royal Academy of Engineering.

Haar erepromotor is vakgenote Ines Lopez Arteaga, zelf in 2016 de eerste vrouw aan de TU/e-faculteit Werktuigbouwkunde die zich professor mocht noemen. Ze ziet Dowling als een belangrijk rolmodel: "Ik hoop dat ze een bron van inspiratie wordt voor onze jonge studentes en onderzoeksters die met ‘harde’ techniek bezig zijn". 

13.35 uur | Graduates catching the moment(um) in het Auditorium.

13.30 uur | We zijn neergestreken in Auditorium zaal 8, waar as we speak de bachelordiploma's worden uitgereikt aan de afstudeerders van de faculteit Technische Natuurkunde. Eén voor één ontvangen de nieuwbakken ingenieurs (onder wie Koen Strien over wie je eerder in ons blog al kon lezen) hun bul uit handen van hoogleraar Henk Swagten, samen met een toga en baret. 

13.17 uur | Bart van Overbeeke is niet alleen 'hoffotograaf' van Cursor, maar ook van de TU/e - en ook hij is vandaag de hele dag op pad om MomenTUm in beeld te 'vangen'. Hieronder een tweeluik van het studentikoze ochtendprogramma in de binnenstad. 

13.10 uur | Kraantje Pappie is de hoofdact tijdens de Student Party vanavond, die volgt op het meer ceremoniële programma van vanmiddag. Het is trouwens niet de eerste keer dat 'Lil Craney' op de campus optreedt; vorig jaar sloot hij, samen met onder anderen collega-rapper Mr. Polska, de Intro 2017 af - gekleed in zachtgeel, dat hij al doende verruilde voor Thêta-geel. 

12.53 uur | Een van de prijzen die vanmiddag worden uitgereikt, is de Marina van Damme-beurs. De naamgeefster, zelf afgestudeerd aan de TU Delft, wil jonge, vrouwelijke ingenieurs een duwtje in de rug geven bij hun ontwikkeling, om zo hun kansen op de arbeidsmarkt en in hun loopbaan te vergroten. Hiervoor stelt ze jaarlijks, per Nederlandse TU, negenduizend euro beschikbaar. 

De beurs wordt vandaag voor de 37e keer uitgereikt. De tien kanshebbers van de TU/e zijn: Bojana Zoranovic, Elfi de Wit, Akshaya Prabakar, Linde van den Brink, Marzieh Hamdast, Charlotte Kjellander, Milou Feijt, Delia Fabiola Jiménez Cortés, Marloes Verhoeven en Mihaela Meslec. Zij presenteren zich zometeen in de filmzaal van De Zwarte Doos; later vanmiddag wordt in de markthal de winnares bekendgemaakt.

Bekijk ook deze video over Marina van Damme en haar jaarlijkse ontmoetingen 'onder de appelboom' met eerdere beurswinnaressen. 

12.42 uur | Een vrolijke verrassing in de hal van het Auditorium, voorafgaand aan de eerste ronde diploma-uitreikingen; bekijk de video hieronder. 
(voor onze eerdere updates: scroll door voorbij de video)

Verrassingsoptreden door Footloose, Doppio en een paar mensen van de Federatie Studieverenigingen Eindhoven.

MomenTUm flashmob @ TU/e

Verrassingsoptreden door Footloose, Doppio en een paar mensen van de Federatie Studieverenigingen Eindhoven.

Ik vind deze viering sfeervol en karakteristiek

Koen Strien
Afstudeerder en SSRE-praeses

12.26 uur | Een van de ruim zevenhonderd afstudeerders die vandaag zijn diploma krijgt, is Koen Strien, praeses van studentengezelligheidsvereniging SSRE. We treffen hem in de binnenstad, waar hij is komen kijken bij de pre-activiteiten van Compositum, mede georganiseerd door zijn bestuursgenoot Kasper Dols.

Strien studeert vandaag af bij Technische Natuurkunde en krijgt dan zijn tweede paar sokken van vandaag. En een toga, plus een baret. De viering van vandaag doet hem denken aan een Amerikaanse film, “ik vind het sfeervol en karakteristiek”. Hij is benieuwd hoe andere studenten de dag ervaren en hoeveel van hen vanmiddag bij de MomenTUm Celebration zijn.

Zijn toga van vanmiddag gaat trouwens niet in de kliko, Strien bewaart ‘m voor themafeestjes bij SSRE of voor carnaval. Nu gaat hij naar Connector op de campus, waar het SSRE-bestuur nog één maand kantoor houdt alvorens zijn intrek nemen in de SSRE-villa aan de Vestdijk - en waar Striens bestuurspak voor vanmiddag klaar hangt.

12.11 uur | Het wordt langzaamaan dringen op de parkeerplaatsen, het Auditorium stroomt vol. Zometeen ontvangen de eerste groepen afstudeerders hun bachelordiploma. 

12.06 uur | In de binnenstad wordt intussen met scherp geschoten.

12.01 uur | Een grootse academische viering betekent ook: een flinke gastenlijst. Alleen al alle (ruim 700) afstudeerders en hun gasten zijn samen goed voor een kleine 3.000 mensen; bijna allemaal komen ze ook naar de MomenTUm Celebration van vanmiddag. Ook de genomineerden voor de diverse prijzen die vandaag worden uitgereikt, brengen de nodige vrienden en familie mee: zo'n 100 gasten in totaal.

Daarnaast hebben zich voor de MomenTUm Celebration vanaf drie uur nog eens zo'n 550 overige TU/e'ers aangemeld. De tribunes in de markthal, met in totaal 3.500 stoelen, zitten dus goed vol. Tel daarbij op zo'n 30 VIP's (onder wie Eindhovens burgemeester John Jorritsma, CEO van ASML Peter Wennink, en EU-topman en aankomend TU/e-collegevoorzitter Robert-Jan Smits), de deelnemers aan de twee cortèges vandaag én de feestgangers op de Student Party van vanavond en je begrijpt: het wordt gezellig druk vandaag.

11.57 uur | Het gaat natuurlijk vooral om die bul vanmiddag. Maar om honderden afgestudeerden daarbij ook allemaal een bos bloemen in de handen te drukken... "Die gaan bovendien snel dood", stelt Tom van Teeffelen van de Federatie Studieverenigingen Eindhoven. Het alternatieve TU/e-cadeautje is geen sjaal, geen stropdas, geen pin, geen pen - maar speciale graduate-sokken, in plechtig groen-blauw-wit. Want: "We want you to look as sharp as possible during your graduation."

Niet alleen elke afgestudeerde krijgt vanmiddag bij het verlaten van de catwalk een paar sokken (het ontwerp werd gekozen via een poll op Facebook). Ook studenten die deze ochtend komen ontbijten of laserschieten in het Warehouse of Innovation krijgen een speciaal setje voettextiel - maar dan geel met rood en een wit TU/e-logo. Rector Frank Baaijens lijkt ze alvast te hebben goedgekeurd (zie foto), maar of met de TU/e-sokken een nieuwe traditie geboren is, zal de tijd leren. Van Teeffelen: "Dat beslist de volgende commissie."

11.41 uur | In het Auditorium worden niet te missen voorbereidingen getroffen voor de ontvangst van honderden afgestudeerden vandaag. Niet alleen lopen cateringmedewerkers af en en aan; Jan Verschuren en Wim Goossens testen intussen alvast of het befaamde TU/e-orgel klaar is voor MomenTUm (hoe en waarom dat orgel daar zo gekomen is, lees je hier).

11.33 uur | Er zijn vandaag twee momenten waarop TU/e-faculteiten hun bachelor-afstudeerders hun diploma's overhandigen: aan het begin en aan het einde van de middag. Dit gebeurt tijdens ceremonies in zowel het Auditorium als in de eigen faculteitsgebouwen, aan opgeteld ruim zevenhonderd kersverse ingenieurs. Tussendoor is er ook een gezamenlijk feestelijk moment, vanaf drie uur vanmiddag tijdens de 'MomenTUm Celebration' in de markthal bij MetaForum.
Alleen Scheikundige Technologie heeft vandaag, door miscommunicatie tussen faculteit en universiteit, geen eigen diplomaceremonie

11.25 uur | Het officiële programma op de campus moet nog aanvangen, maar in de binnenstad is de voorpret al begonnen. De studentenkoepels FSE en Compositum zorgden samen voor een smakelijk en vermakelijk programma voor studenten in het vroegere pand van de V&D (momenteel het Warehouse of Innovation).

Voor wie zich vooraf had aangemeld, is er een luxe ontbijtje (van broodjes zalm of carpaccio tot een banaantje en een koek van Subway), waarna bezoekers zich met een gevulde maag kunnen wagen aan een potje laserschieten. Ook is er een escaperoom, kunnen studenten even bankhangen en energie besparen bij een aflevering van Black Mirror in de 'Netflix and Chill'-room en is er een fotoshoot. Om twee uur verzamelen de studenten in de stad zich en komen ze samen naar de TU/e.

11.17 uur | De universiteit viert vandaag meerdere feestjes, waaronder haar 62e Dies Natalis, die op papier in april is. Daarnaast wordt er het nodige uitgereikt:
- het eredoctoraat, dit jaar aan professor en werktuigbouwkundige Ann Dowling van de University of Cambridge
- de Academic Awards, voor het beste master-, PDEng- en PhD-project
- de onderwijsprijzen, voor de beste bachelor- en masterdocent van dit jaar
- de Marina van Damme Beurs (aan een succesvolle vrouwelijke alumnus van de TU/e) 
- en niet te vergeten enkele honderden bachelordiploma's. Omdat we niet iedereen persoonlijk de hand kunnen schudden: proficiat alvast aan alle afgestudeerden!

11.07 uur | De rode loper uitrollen? Een tikkie makkelijk en afgezaagd, heeft de TU/e wellicht gedacht. In plaats daarvan werd gisteren een illusionair gat geslagen in het beton van het Limbopad en werd daaroverheen een touwbrug uitgelegd. Want (aankomend) TU/e-ingenieurs gaan geen enkele uitdaging uit de weg.

11.00 uur | Van harte welkom op Cursors liveblog over MomenTUm! Op deze plek doen we de hele dag verslag van alle plechtigheden, prijsuitreikingen en andere feestelijkheden, dus vergeet niet deze pagina regelmatig te verversen of hier opnieuw in te checken. Ook onze fotograaf Bart van Overbeeke en onze videoreporter Mathias Verheijden zijn deze ochtend, middag en avond op pad om alles op beeld vast te leggen. 

We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jóuw 'MomenTUm'. We zien jullie foto's, indrukken of reacties via de mail graag tegemoet.

Deel dit artikel