“Brak voetbal ik nog beter”

De interne zaalvoetbalcompetitie van de TU/e kent vele teams die het in zeven verschillende ‘leagues’ tegen elkaar opnemen. De teams uit de bovenste twee leagues die ’s middags spelen (dat zijn de leagues 1 t/m 4) en de teams uit de eerste league die ‘s avonds aantreden (A, B en C), zijn kwalitatief de beste presterende. Maandagmiddag moest de wedstrijd tussen B.I.G. en FC Intimidatie uitwijzen wie aan de top van de ranglijst zou eindigen.

door
foto Screenshot video Fabian Lucas Luijckx

Alleen bij winst van FC Intimidatie zou B.I.G. alsnog veroordeeld worden tot de tweede plaats in League 2. Al had B.I.G. dan alsnog alles in eigen hand gehad, omdat het nog een wedstrijd tegoed heeft. Maar die extra spanning werd door het B.I.G. al weggenomen omdat ze FC Intimidatie maandagmiddag in een rechtstreeks duel wisten te kloppen met 3-0. Daarmee is B.I.G. niet meer te achterhalen en kunnen ze straks met de winnaars van League 1 en League A gaan uitmaken wie zich dit jaar officieus de kampioen mag noemen van de voorjaarscompetitie.

Totelos-bestuurder Joren Hansen geeft een toelichting: “De interne zaalvoetbalcompetitie, die enorm populair is onder onze studenten, kent eigenlijk geen officiële overall winnaar, maar de drie teams die de ranglijst straks aanvoeren worden uitgenodigd om in de tentamenperiode nog een keer onderling tegen elkaar te spelen. Daar komt dan de officieuze eindwinnaar uit naar voren.”

Kijk hier hoe B.I.G. maandagmiddag hun plekje daarbij al veilig stelde:

B.I.G. versus FC Intimidatie. 


Video | Fabian Lucas Luijckx

Kampioensduel Totelos

B.I.G. versus FC Intimidatie. Video | Fabian Lucas Luijckx

Deel dit artikel