door

i²-tv

07/11/2013

Zou iemand geïnteresseerd kunnen zijn in het actief volgen van mijn leven? Dat vraag ik me al dagenlang af sinds ik het artikel “Realitysoap volgt Eindhovense techniekstudenten” las. Een cameraploeg van Omroep Brabant gaat “op gezette momenten” drie Fontysstudenten en drie tweedejaars TU/e-studenten volgen.

Ik maak me een beetje zorgen als ik naga wat mijn ‘gezette momenten’ kunnen zijn op de TU/e. Hoe ik grinnikend in Matlab de Mario-tune programmeer en hem op mijn wangen meespeel? Hoe ik met Italiaans temperament mijn neus schuin omhoog steek en mijn vuist bal, als ik na een half uur vegen toch eindelijk x = 2√5 over houd? Hoe ik richting een onwelwillende MetaForum-buurman à la silent disco ‘I Want It That Way’ playback tijdens het Facebook-soggen? Die ‘gezette momenten’ zullen vast ‘extracurriculair’ zijn, me dunkt.

Buiten sport sla ik extracurriculair vast ook een modderfiguur. Brabantse camjo’s die mijn ‘Sexy and I know It’-dansmoves in close-up nemen, waarna ik terug wiggle naar de bar om mijn vijfde tripel-biertje op te maken en mijn buurman uitleg dat het toch raar is dat ik zin heb in Kebab. Ga ik zeker ook nog die mop vertellen van twee x-kwadraten die over straat lopen: “Loopt die ene weg, komt ie even later terug als 2x. Vraagt de één waar ie was, zegt de ander ‘ik was even afgeleid!!!11!1’”

Vooruit, voor dat laatste zou ik de moeite wel nemen, maar ik zie het niet gebeuren dat een TU/e-student à la ‘Oh Oh Cherso’ voor een green screen gaat vertellen over iets als de Houdini. Ik verwacht meer iets als: “Dat ThEMA-feestje is kut, hihi!” Vind ik wel lief en beschaafd hoor, maar of ik ervoor thuisblijf?

Toch hoopt het Communicatie Expertise Centrum om TU/e-Jokertjes en Sterretjes te vinden. Voor ‘Campus Eindhoven’ (ik droom van… een betere naam) heeft het CEC een voorselectie voor de casting gemaakt binnen BMT, B, W&I en TN. Blijkbaar zijn ze ook bang dat er modderfiguren geslagen gaan worden. Toch jammer dat niet gaat om een willekeurige, reële afspiegeling van de TU/e, maar om een imaginaire ingenieurswereld, zoals onze i = √-1. Maar na deze life in review zal ik er verder niet over klagen…

Deel dit artikel