door

CLMN | En dat is één

19/06/2013

Dit jaar was wat mij betreft het jaar van de grote nieuwe dingen. Niet alleen mijn eerste jaar na de propedeuse (en het eerste jaar als columnist in de Cursor), maar ook vonden de vuurdoop van het MetaForum en het Bachelor College dit jaar plaats. Hoewel die twee op het eerste gezicht onvergelijkbaar lijken, zijn de parallellen groot: beide zijn nieuw, grote veranderingen, en ontzettend positief in veel opzichten, maar beide verdienen het ook om — liefst aan het begin van — volgend jaar de puntjes nog eens goed op de i te krijgen.

Met het Bachelor College maakt de TU een enorme slag in het verbeteren van de haalbaarheid en kwaliteit van het onderwijs, maar ook gingen er dit jaar een boel dingen niet helemaal lekker. Gelukkig staat er een enorme groep studenten klaar om hun mening te geven en docenten te helpen de vakken naar een topniveau te brengen. Leer en luister: de potentie is groot, en we kunnen er best wat van maken.

Wat het MetaForum en de Groene Loper (want ook dat project nadert nu z’n einddatum) betreft kunnen we volgens mij voor het grootste deel ontzettend tevreden zijn. De eerste warme dagen zitten er op, het klimaatsysteem kan temperatuurwisselingen grotendeels handelen, het draadloze internet lijkt een verbeterslag gemaakt te hebben, en een heleboel andere problemen van kleine en grote aard zijn netjes verholpen. Mijn voornaamste verlanglijstje voor ‘13/‘14: kom met fatsoenlijke bewegwijzering, hang échte ontruimingsplattegronden (zonder groot ‘Concept’-watermerk) op, en denk nog eens goed na over de twee zittoiletten voor heren bij GEWIS.

Samen komen we er wel. Laten we ontzettend positief de zomervakantie in gaan, dan maken we er daarna iets prachtigs van met z’n allen. Tot volgend jaar!

Deel dit artikel