door

CLMN | mainbuilding

17/10/2012

"Oh mijn god", tweette ik, "droom ik?" Verbazing alom: het moment waar we al weken, maanden op gewacht hadden was daar: een karretje vol grijze en blauwe bordjes. Bewegwijzering voor in het MetaForum!

Mijn euforie maakte plaats voor teleurstelling. En dat vrij snel. Toiletten. Een geweldig nieuw gebouw, we richten ons volledig op Engels en hangen vervolgens een bordje op met de tekst Toiletten. Toen ik vervolgens zag dat de pijlen naar het heren- en damestoilet ook nog eens verkeerdom zijn opgehangen, had ik al helemaal mijn twijfels.

Mijn eerste ervaring blijkt helaas symbolisch voor de manier waarop het gehele gebouw is voorzien van bewegwijzering. Bordjes missen: naar sómmige collegezalen is een looproute, maar een drukbezochte studievereniging als GEWIS is nog steeds alleen te vinden voor wie de getapete A4'tjes op de muren volgt. Wie naar bureau computerfaciliteiten moet, kan het beste vooraf thuis vast het kamernummer opzoeken, want ook een instantie als die was blijkbaar niet belangrijk genoeg.

Op verschillende plekken wordt -nog geen week later- al met post-its en printjes verduidelijking aangebracht. Dat de spelling nu consequent in het Engels zou moeten zijn, is een vooruitgang te noemen, maar dat de Engelse teksten vol domme fouten als het niet-bestaande woord mainbuilding zitten, is lelijk en beschamend.

Beneden hebben wegwijzers de verkeerde kleur of richting: de kroon spant toch wel het bordje dat lijkt aan te geven dat je gewoon over de reling de bieb in moet duiken om op vloer nul te komen. Wiens idee is dat precies?

Helaas wachten we al lang: we zitten al maanden trots in een fantastisch gebouw, maar het is wel een gebouw waarin een groot deel van de bezoekers de weg kwijtraakt. Niet onlogisch en niet per se een drama: wat niet intuïtief is, kán met bordjes worden opgelost, maar dat moet dan wel gebeuren. En maandag is de opening al. Oeps.

Deel dit artikel