door

Terug naar de campus

08/03/2022

Eindelijk was het zover. Mondkapjes mogen af, we mogen bij elkaar in de buurt komen en zijn weer welkom op de campus. Om dat te vieren begonnen we met het carnavalsfeest, waar 1,5 meter ineens 1,5 meter bier werd en waar mondkapjes kostuums werden. De collegevrije week die daarop volgde, is precies lang genoeg om symptomen te ontwikkelen, zodat op maandag 7 maart duidelijk is geworden wie wel en wie niet ziek is.

De terugkeer naar de campus vereist enige gewenning. De campus is in de laatste twee jaar veranderd. Zo is er ineens geen parkeerplek meer tussen MetaForum en Gemini, maar een bouwterrein. Navraag bij de receptie leert dat dit bedoeld is voor de broodnodige opknapbeurt van Gemini. Dat is met name vervelend voor de medewerkers die daar dagelijks gebruik maakten van de laadpalen, want ook die zijn de komende jaren niet bereikbaar.

Dat we niet meer gewend zijn om dicht bij elkaar te komen zien we helaas ook aan ons gedrag. Zo blijken een heleboel mensen ineens vergeten te zijn dat het aan de TU/e al heel lang niet meer is toegestaan om in de gebouwen te roken en sinds een paar jaar ook niet meer buiten op het terrein. De markthal van MetaForum doet me tegenwoordig echter denken aan het carnaval van vroeger, waar je schuifelend door de sigarettenpeuken met bier onder je zolen je een weg baande naar de toiletten.

En die toiletten, tja, blijkbaar zijn onze campusbewoners ook verleerd hoe je die gebruikt. Steeds vaker zijn die ronduit smerig en ik heb bewondering voor het leger schoonmakers dat meerdere keren per dag probeert ze weer netjes te krijgen. Maar mensen, is het nu echt zo moeilijk om je gewoon te gedragen, of ziet het er thuis na twee jaar quarantaine ook niet meer zo fris uit?

Gelukkig zijn er ook positieve veranderingen. Neuron, het vroegere Laplacegebouw, krijgt gestaag vorm en het heeft er alle schijn van dat dit gebouw nog deze zomer ruimte gaat bieden aan studenten om elkaar te ontmoeten, samen te werken en onderwijs te volgen.

Deel dit artikel