door

CLMN | Kostbare Bytes

07/01/2015

Het is weer eens zover. Het heeft een beetje een gelijkenis met een biertje. Het komt ’s nachts om één uur en is voor het grootste gedeelte goudgeel, met een klein beetje wit aan het eind. Helaas voor mij heeft dit echter een wat zuurdere smaak. Het is het mailtje van de TU/e-server dat mijn postvak weer eens bijna vol is.

Ik vertoef ondertussen alweer ruim 2,5 jaar aan deze universiteit. Ik heb het erg naar mijn zin en ik ben meer dan tevreden over de Exchange-omgeving waarmee we werken. Het functioneert, het is vrijwel altijd online en op op-Sharepoint-draaiende-toepassingen na, ondervind ik nagenoeg nooit problemen.

Afgelopen week was het echter weer zover: voor de vierde keer in mijn studententijd ontving ik het bericht dat ik mijn postvak moet legen, omdat ik slechts 900MB aan opslagruimte heb. Eerlijk is eerlijk, ik ontvang mogelijk wat zwaardere mails dan een gemiddelde student door een aantal functies die ik vervul, maar het is écht allemaal TU/e-gerelateerd.

Maar 900MB! Hoewel dat getallen zijn waar de gemiddelde floppydisk jaloers op is, is het toch niet meer van deze tijd? Waar een harde schijf van 1TB voor consumenten tegenwoordig voor onder de vijftig euro over de toonbank gaat, kan onze universiteit toch wel investeren in een stel spiksplinternieuwe 512GB SSD’s voor in hun servers?

Of waarom stappen we niet, net als Groningen, meteen over op Google Apps for Education? Een stuk goedkoper, met een stuk meer opslag. 30 GigaByte om precies te zijn!

Dat dagelijkse mailtje dat me vertelt dat mijn postvak bijna vol is, helpt ook al niet echt mee…

Deel dit artikel