door

CLMN | Perspectieven

11/11/2015

Elke dag ontvang ik rond negen uur ’s ochtends een melding op m’n iPhone die meteen mijn volledige aandacht krijgt. Timehop, een killer app voor iedere social media-verslaafde, geeft mij dan wederom de kans te herbeleven wat ik voorgaande jaren op die specifieke dag op onder meer Facebook en Twitter gedeeld heb. Dagelijks een mooi moment om stil te staan bij gebeurtenissen, perspectief te kweken en regelmatig te realiseren hoe vervelend ik in het verleden eigenlijk was.

Tijdens het scrollen werd ik via deze app herinnerd aan de ophef die ik vorig jaar veroorzaakte door te stellen dat de TU/e slecht zichtbaar was buiten Brabant. Hierbij moest ik glimlachen, niet alleen omdat ik toentertijd genoot van de reactie-storm, maar omdat ik eerlijk moet toegeven dat deze situatie in een jaar tijd aantoonbaar verbeterd is.

Wat vorig jaar oktober begon met een mooie banner tijdens de Open Dagen om onze verkiezing als beste universiteit te vieren (goed idee!) is opgevolgd door consistente aanwezigheid van faculteiten op Twitter (en leuke, informele initiatieven zoals @TUE_Life), betere zichtbaarheid in de landelijke media, een veel duidelijkere website en onderwijsministers die publiekelijk ‘Laplacegebouw-couture’ dragen. Nu nog de ‘ik droom van’-campagne, die inmiddels net zo stoffig is als het Paviljoen, opvolgen door iets aanstekelijks en we hebben straks drie Open Dagen per keer nodig.

Al zaten veel van deze verbeteringen uiteraard al langer in de pijplijn is het belangrijk om vooruitgang te vieren. Kritiek vanuit de gemeenschap op onze diensten is alom aanwezig (kuch) maar lof mag soms ook op eenzelfde volume geuit worden. En ook de mensen achter de social media-accounts van de TU/e kan ik aanraden Timehop te installeren, want uitingen in het verleden bieden iedere dag weer potentie voor interessante perspectieven op onze gezamenlijke vooruitgang.

Deel dit artikel