door

CLMN | Paradepaardje

01/12/2014

Op de elfde van de elfde vond in veel plaatsen onder de rivieren een heugelijk feit plaats: de officieuze start van de carnaval. Vanaf 11 november nemen de lokale carnavalsverenigingen de macht over in de gemeente. Half februari zit het er weer op en kan het gewone leven verdergaan. Op 14-11 had er iets soortgelijks moeten gebeuren aan de TU/e: bouwbedrijf BAM zou de macht over Flux overdragen aan de TU. Maar, zoals met veel feesten begon ook de verhuizing naar Flux later dan gepland.

Pas sinds de 28e kan ‘Prins huisvesting d’n urste’ de scepter gaan zwaaien over het feest dat de verhuizing heet. En het belooft weer een zwaar feest te worden. De komende tijd staat bol van zittingen, bezoeken van leveranciers en nog veel meer regelwerk. Met als uiteindelijke climax: de optocht.

Weliswaar zullen de praalwagens dit jaar wat kleiner zijn dan we gewend zijn, maar het moderne uiterlijk maakt een hoop goed. Bovendien: als je eigen praalwagen even bezet is, rijd je toch gewoon met een andere mee? Of desnoods zoek je een loopgroep. Het nieuwe optochtlopen zullen we maar zeggen.

Tegenover deze aanpassingen staat wel het feit dat er voor het eerst in de geschiedenis een supermarkt meedoet aan deze parade. Het kost wel de plaats van een andere wagen, maar we kunnen nu wel gemakkelijker aan een hapje en een drankje komen.

Het ziet er dus naar uit dat het een spannende carnaval gaat worden. En of we na de carnaval allemaal als vanouds met een kater wakker worden? Ik denk het niet. Misschien dat we hier en daar een paracetamolletje kunnen gebruiken, maar met een beetje doorzetten komen we er wel. Hopelijk kunnen we ondanks de uitgestelde start uiteindelijk terugkijken op een geslaagd feest waar we nog jaren plezier van gaan hebben.

Alaaf!

Deel dit artikel