Warme sfeer wint van koud weer bij internationaal feest

Het was af en toe koukleumen gisteren bij het internationale evenement Connect with my Culture, maar de bijna duizend bezoekers genoten in MetaForum zichtbaar van de hapjes, drankjes en optredens uit zestien landen.

De Indiërs Ankit Mittal en Prabodh Ranjan warmen zich aan de heaters die her en der verspreid staan op de markthal van MetaForum. Dat ze het koud hebben komt deels ook door hun ‘kurta’, traditionele kleding gemaakt van een vrij dunne stof. Bij de stand waar zij met andere Indiërs hun land vertegenwoordigen, kunnen bezoekers allerlei typische gerechtjes proeven. Rekening houdend met de smaakpapillen van niet-Indiërs, hebben ze het eten niet te pittig gemaakt.

De Mexicaanse Miguel Izquerdo en Nederlandse Anne Quist zijn samen als bezoekers naar het evenement gekomen. Ze moeten er beiden om lachen dat juist Anne als Nederlandse het koud heeft. Miguel over het evenement: “Het is mooi om elkaar te leren kennen en de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende culturen te zien.”

Venezuela, Roemenië, Turkije, Nederland, Mexico, Zuid-Korea, Kenia, Japan, Italië,  India, Indonesië, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, China en Brazilië waren gisteren vertegenwoordigd. Cosmos - de onlangs gestarte internationale vereniging aan de TU/e – presenteerde zich in de stand van de Common Room,  en ook het netwerk van partners van internationale TU/e’ers had een kraampje.  Bezoekers kregen vooral de kans om allerhande drankjes en hapjes te proberen. Zo stond Nederland er onder meer met haring, pepernoten en drop, Duitsland met bier en salades, Brazilië met de frisdrank Guarana en Zuid-Korea met rijstwijn. Verder leerden bezoekers van -hoe kan het ook anders- Italianen hoe ze pasta kunnen maken en konden ze meedoen met een Braziliaanse capoeira-dans.

Al snel schalt de muziek door het MetaForum en beginnen de optredens, van Mexicaanse ballades tot aan Indonesische angklungmuziek. De mensenstroom komt langzaam op gang, maar uiteindelijk is de markthal behoorlijk gevuld.

Deel dit artikel