Uitzicht vanaf het eiland Florinaopolis.

En hoe is het in Florianópolis, Brazilië?

In één woord: fantastisch! Zon, zee, strand, feesten en natuurlijk ook studeren. Nergens anders hebben ze deze levensstijl zo goed weten te perfectioneren als hier in Florianópolis. Het eiland telt ontelbaar veel barretjes en cafeetjes die altijd vol lijken te zijn. Bovendien is het een van de meest veilige en moderne steden van Brazilië. Beroemdheden van over de hele wereld hebben hier dan ook wel een villa aan een van de 42 belachelijke mooie stranden. Florianópolis wordt niet voor niets het Ibiza van Brazilië genoemd.

Ik loop als masterstudent Mechanical Engineering stage in het BOILING-lab. De duurzame energie is hier ook ondergebracht. Ik werk aan een systeem met een ander principe dat de al bestaande parabolische zonnecollector moet gaan vervangen. De labgenoten helpen je overal mee. Van het regelen van officiële documenten tot en met uitnodigingen voor feestjes en barbecues.

In de weekenden heb ik tot nu toe vooral gefeest. Oktoberfest in Blumenau (grootste Oktoberfest na de originele in München), Dream Valley (groots elektronisch muziekfestival) of de feesten van de studieverenigingen. Deze zijn ‘anders’. Een paar duizend man op een feest is normaal. Er is altijd live-muziek, afgewisseld met dj’s. Praktisch altijd open bar. Duur? Niet als je er op tijd bij bent, dan koop je namelijk een kaartje voor 30 Reais (10 hele euro’s). En dat bijna ieder weekend!

Daarnaast is Brazilië een van de toekomstige wereldeconomieën, heeft het een prachtige natuur, ontelbaar veel stranden en cultuur om van te smullen. Niet alleen is het eten hier goddelijk lekker, de mensen nemen je hier heel snel op in hun kringen.

Het verbaast me dan ook dat van alle voorgaande kandidaten in deze rubriek NIEMAND in Florianópolis zit, laat staan Brazilië! Waar wacht je nog op? Vai!

Deel dit artikel