En hoe is het in San Diego?

San Diego, the best place to be in the States. Waarom? Simpel: atijd lekker weer, het heeft prachtige langgerekte stranden, de beste surfcondities, de meest fitte en aardigste mensen van Amerika en niet te vergeten een van de betere universiteiten.

Mijn naam is Jasper en ik ben de gelukkige man die voor 4,4 maanden aan de University of California San Diego verblijft voor een stage. Ik studeer Medical Engineering en doe een project bij de Cardiac Mechanics Research Group over Cardiac Resynchronization Therapy (pacemakers). Voor éénderde van de patiënten heeft een pacemaker helaas geen effect en daarom willen ze met behulp van de eindige-elementenmethode uitvogelen waarom dit zo is. Mijn taak is om de geometrie van het hart van deze patiënten te maken en om de parameters van het model te bepalen.

Genoeg over mijn project en nu meer over ‘the Californian lifestyle’. Ik woon in een supergezellig internationaal studentenhuis met zes anderen (Amerikanen, Duitsers en Noren). We trekken veel met elkaar op en elke dag is hier wel iets te doen: Flirty Monday, Taco Tuesday, Goldfish-race Wednesday, Thirsty Thursday en in het weekend is er ‘errwhere’ party.

Naast de gezellige avonden probeer ik zo veel mogelijk te surfen. In de ochtend zijn de condities het beste en als je geluk hebt, kom je een groepje dolfijnen tegen, echt fantastisch (behalve de eerste keer, want toen dacht ik dat het haaien waren). ’s Avonds is het prachtig om te surfen, want dan kun je genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Na ruim een maand heb ik al een hoop meegemaakt. Onder andere Los Angeles, Las Vegas, de Grand Canyon, American College Football (met knappe cheerleaders) en house parties (inclusief beer pong-toernooien met red cups). Ik ben benieuwd wat de komende maanden nog te brengen hebben. Naast een tweeweekse roadtrip op het eind wil ik sowieso ‘The Californian Double’ doen (snowboarden en surfen op dezelfde dag)!

Sounds amazing? Get off your lazy ass and go for a semester abroad!

Cheers!

Deel dit artikel