Foto | Bart van Overbeeke

Shell wordt grote onderzoekspartner TU/e

Shell gaat ‘enkele miljoenen’ investeren in TU/e-onderzoek. Beide partijen hebben begin augustus een overeenkomst getekend en komen vandaag- tijdens de opening van het academisch jaar- met het nieuws naar buiten. Vooral Scheikundige Technologie en Werktuigbouwkunde gaan vooralsnog van de samenwerking profiteren. Shell is één van de grootste onderzoekspartners van de TU/e.

Shell gaat niet alleen geld investeren, maar zal ook actief meewerken aan het onderzoek, laat TU/e-bestuurswoordvoerder Barend Pelgrim weten. Een concreet bedrag kan hij niet noemen, maar hij laat weten dat het om ‘miljoenen’ gaat. “Concreter kunnen we daar niet over zijn. Dat komt deels doordat Shell beursgenoteerd is. Ook wordt er steeds in afzonderlijke projecten geïnvesteerd en is het moeilijk vooraf te zeggen hoeveel die projecten kosten.” De intentie is om er een ‘langdurige’ samenwerking van te maken.

Shell heeft al vergelijkbare samenwerkingen met MIT in de VS en de TU Delft. Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland, spreekt vanmiddag tijdens de opening van het academische jaar. 

Kun je er niet bij zijn, dan kun je meekijken via een livestream. 

Deel dit artikel