Foto | Bart van Overbeeke

Uitgelicht | 'Downunder' naar de solartop

Natuurlijk gaat Solar Team Eindhoven voor de winst tijdens de World Solar Challenge, die 6 oktober losbarst. “Maar het is niet zo dat de race niet geslaagd is als we níet winnen.” Bovenal wil het team zijn ‘Stella’ na ruim drieduizend kilometer heelhuids over de eindstreep rijden. En dat is geen vanzelfsprekendheid: in 2011 volbracht nog geen een op de vijf teams de race door de Australische outback.

Aan ambitie en drive heeft het het Solar Team Eindhoven (STE) geen moment ontbroken, zoveel is zeker. ‘De auto van de toekomst ontwikkelen’, zo formuleerde het team zonder blikken of blozen zijn doel bij de officiële start in oktober 2012.

De eerste ideeën hiervoor waren in het vroege voorjaar van 2012 komen opborrelen bij Werktuigbouwkundestudenten Lex Hoefsloot en Roy Cobbenhagen, op dat moment bijna klaar met hun bachelor. Een gezinsauto op zonne-energie wilden ze bouwen, praktischer en comfortabeler dan de platte ‘vleugels op wielen’ die de World Solar Challenge al sinds de start in 1987 domineren.

Lees het complete verhaal in Cursor 1.
Lees ook de 'Gelinkt' over STE in Cursor 1.
Lees de 'Focus' over STE in Cursor 1.

Deel dit artikel