Milou Derks in Mexico.

En hoe is het in Aguascalientes?

Mexico, het land dat iedereen kent vanwege z’n tequila, taco’s, drugskartels en corruptie. Maar Mexico is zo veel meer dan dat! In Aguascalientes, een middelgrote stad in centraal Mexico, besloot ik een half jaar vakken in de richtingen technische bedrijfskunde en financiële wiskunde te volgen. Toch even net iets anders als technische wiskunde wat ik in Eindhoven studeer.

Terwijl ik dit schrijf, beginnen mijn eindtentamens al bijna. Dit roept erg gemengde gevoelens op, want dit betekent dat ik al bijna terug naar Nederland moet. En ik zou nog vele maanden hier kunnen slijten, want wat is Mexico toch een geweldig mooi divers land! Tegelijkertijd ben ik blij dat ik bijna eindtentamens heb, want als deze erop zitten, resteert mij namelijk nog anderhalve maand om te reizen! En er valt zo veel te ontdekken hier.

De universiteit waaraan ik studeer, heet Tec de Monterrey en heeft campussen door heel Latino Amerika. Tec de Monterrey werkt erg nauw samen met diverse bedrijven in de regio van iedere campus wat studeren hier erg veelzijdig maakt. Door de samenwerking met bedrijven doe je vaak projecten die bedrijven aanleveren. Ook zijn er geregeld bedrijfsbezoeken en congressen.

Maar wat mijn tijd hier het meest bijzonder maakt, zijn de mensen, de cultuur, het reizen en het deelnemen aan het dagelijkse leven. De mensen zijn zo warm en het land is prachtig! Leven hier is soms heftig, Mexico blijft immers een land met een erg groot verschil tussen arm en rijk. Discussies met de locals over de problemen en de oplossingen zijn erg interessant.

Ga dit fantastische land zelf ontdekken en je zult net zo verliefd raken op het land, de mensen en de cultuur als ik! Aan het einde wil je vast niet meer terug ;)

Deel dit artikel