TU/e-collegelid en wethouder om tafel over parkeerterrein

Welke afspraken hebben de TU/e en de gemeente nu eerder gemaakt over het parkeerterrein aan de Celebeslaan? En kan de TU/e op dezelfde manier verder kan gaan met de aanleg? Om dit helder te krijgen gaan TU/e-collegelid Jo van Ham, wethouder Jannie Visscher en verschillende betrokken medewerkers maandag 23 februari om tafel. Tot die tijd hebben beide partijen radiostilte afgekondigd. Dit laat TU/e-bestuurswoordvoerder Barend Pelgrim weten.

 “We willen niet in een welles/nietes-discussie belanden, zeker niet via de media”, stelt Pelgrim.  Aan beide kanten is nog veel onduidelijk. Eerder deze week meldden we dat milieukoepel Trefpunt Groen de TU/e ervan beschuldigt illegaal bomen te kappen. Het is echter voor de TU/e en de gemeente niet helder om hoeveel bomen het nu gaat en of het überhaupt om bomen gaat - of om een of meerdere struiken. Dit proberen beide partijen nu boven water te krijgen.

Het Eindhovens Dagblad meldt verder vandaag dat de aanleg van het nieuwe parkeerterrein zonder toestemming van de gemeente van start is gegaan. Een aanvraag voor een noodzakelijke bestemmingsplanwijziging zou in oktober vorig jaar geweigerd zijn door het college van B en W.

Pelgrim bevestigt dat de bestemmingsplanwijziging eerder geweigerd is, maar stelt dat er een nieuw plan is gekomen.  “Er is met het Lorentz Casimir Lyceum afgesproken dat zij ook van de parkeerplaats gebruik kunnen gaan maken. Op grond daarvan zou het binnen het bestemmingsplan passen.” Maar of dat daadwerkelijk zo is, gaan de gemeente en de TU/e tijdens de afspraak op 23 februari verder bekijken. Pelgrim: “We zijn al een jaar met de gemeente in gesprek en er is veel contact over en weer geweest, op verschillende niveaus. We moeten nu helder krijgen waar we staan.”

Het voormalige MMS-terrein aan de Celebeslaan, eigendom van de TU/e, wordt momenteel geschikt gemaakt als parkeerterrein. Dit is een tegemoetkoming aan medewerkers die niet vanaf eind maart willen gaan betalen voor het parkeren op de campus.

Deel dit artikel