Technische keuring World Solar Challenge. Foto | Bart van Overbeeke

Solar Team Eindhoven als eerste door technische keuring

Solar Team Eindhoven is dinsdag door de technische keuring gekomen van de World Solar Challenge, die zondag officieel start in Darwin, Australië. Het TU/e-team was daarmee het eerste van de 42 deelnemende teams dat zijn startbewijs kreeg.

Stella Lux, de auto van Solar Team Eindhoven, werd dinsdag gekeurd op verschillende aspecten, waaronder afmetingen, gewicht en veiligheid. Ook het gewicht van de bestuurders van de auto tijdens de race werd gemeten.

Na de statische keuring van vandaag volgt zaterdag de dynamische keuring, oftewel de kwalificatie voor de race op het circuit van Hidden Valley. Het resultaat daarvan bepaalt de startpositie van het team voor zondag. Teammanager Tom Selten liet begin vorige week al weten dat het team volgens hem een goede kans maakt op pole position, "misschien kunnen we zelfs wel een recordje zetten".

De tweejaarlijkse World Solar Challenge draait om het afleggen van drieduizend kilometer op zonne-energie dwars door de outback van Australië. Het TU/e-team verdedigt komende week de titel uit 2013 in de Cruiser-klasse, de categorie voor gezinsauto's. In deze categorie wordt, behalve naar snelheid, ook gekeken naar innovatie, het aantal passagiers en energieverbruik. Het team wil met deze deelname bewijzen dat zijn auto een reële optie is voor duurzame automobiliteit. 

Teammanager Tom Selten: "We zien ernaar uit om na anderhalf jaar hard werken nu eindelijk de drieduizend kilometer met Stella Lux te gaan rijden en de wereld te laten zien dat dit de auto van de toekomst is."

Bron: Persteam TU/e

Deel dit artikel