INTRO 2016 | “Als leeuwen achter het karton”

Trots op hun ‘bouwwerk’ en vol vertrouwen op de prestatie die het zal leveren staan Bouwkunde-introgroepjes klaar voor het Bouwkundespektakel. Het is het eindspel van de businesscase van de maandagmiddag. Ze moeten zich zo lang mogelijk verschansen terwijl bestuursleden van CHEOPS ze proberen om te spuiten.

De punten die de aankomende eerstejaars Bouwkunde veroverden bij de opdrachten van de middag konden zij inzetten als betaalmiddel voor bouwmateriaal. Het Cucumber & Flamingo Team besteedde hun punten aan een mysteriebox. Daarin zat een komkommer, een halve vuilniszak en wat tape. Het karton kostte hun ook 5 punten. De komkommer gebruiken ze als standaard. Mama Lisanne Loonen is nu al trots: “Dit is full potential gebruik en mijn kids worden top-engineers”.

Team Zonnebloem heeft 17 goed verdiende punten “zeer slecht gebruikt”, aldus introkid Sem. De mysteriebox vond hij te duur. “Wat moet je nou met een komkommer?” Papa Michiel ziet het ook wat sombertjes: “Hopen dat we langer dan 2 seconden stand houden.”

Maar Zonnebloem blijft 22,88 seconden droog. Bij opgeven of kapot gespoten zijn door de CHEOPS-bestuursleden drukt de organisatie de stopwacht in. Dat gebeurt bij groepje 7 pas na vijftig seconden. En daarmee zijn zij de beste van de vijftien. Ze winnen twee meter bier voor de intro-reünie-borrel.

Papa Joshua Evers zegt dat zijn kids vochten als leeuwen achter het karton. “Het zijn nu al experts op bouwkundig gebied met karton. Dit was een constructief verantwoord ontwerp. Mooi ook: dubbel karton in spitse vorm, afgedekt met plastic zak en met oranje ballon er boven.”

Deel dit artikel