Solar Team Eindhoven wint duurzaamheidsprijs NS

Solar Team Eindhoven wint duurzaamheidsprijs NS

Solar Team Eindhoven heeft de NS Reis mee-prijs 2016 gewonnen met zijn zonnewagens Stella en Stella Lux. De prijs, waarmee een realistisch idee rond duurzaam reizen wordt beloond met duizend euro, wordt jaarlijks op Duurzame Dinsdag uitgereikt.

Solar Team Eindhoven, een team van TU/e-studenten, won in 2013 en 2015 de World Solar Challenge in Australië: in 2013 debuteerde het team daar met gezinsauto Stella, twee jaar later gingen de TU/e'ers de internationale zonnestrijd aan met Stella Lux. Met laatstgenoemde wagen heeft het team zich bij de NS met name gepresenteerd.

De jury van Duurzame Dinsdag reikt jaarlijks prijzen uit voor de meest innovatieve ideeën binnen diverse thema’s. De jury over de NS Reis mee-prijs: "Duurzame gezinsauto Stella laat zien dat de techniek van zonne-energie steeds krachtiger wordt. Stella is bij uitstek iets wat toekomst heeft. Zonnepanelen in elke vorm gaan in de toekomst een belangrijke rol spelen, wie weet ook voor het treinverkeer."

Met het genoemde geldbedrag van duizend euro wil de NS de winnaar helpen zijn idee te realiseren. De gepresenteerde Eindhovense zonnewagens zijn de teken- en conceptfase echter allang voorbij.

Dat neemt niet weg dat Solar Team Eindhoven de cheque dinsdag dankbaar in ontvangst nam. "We gaan gewoon door op onze weg naar een duurzame toekomst en met het ontwikkelen van een auto. Dit geld steken we in Stella 3.0", aldus pr-manager Beatrix Bos, doelend op de nieuwste zonnewagen waarmee het team in 2017 opnieuw gaat meedoen aan de World Solar Challenge.

Deel dit artikel