De vloer is lava. Foto | Bart van Overbeeke

Intro 2018 | Hopen dat die idioten niet mijn ouders zijn

Dat was de eerste gedachte die door het hoofd van Jens uit Venlo schoot, toen hij in het Auditorium twee mensen zag met vissenmaskers op en flippers aan de voeten. Natuurlijk waren Jill en Kilian dat wel, maar ze bleken minder maf te zijn dan hun uitdossing deed vermoeden. En wat is de favoriete enerziger van deze ‘Swimming Unicorns’? Purple soup natuurlijk.

Om met dat laatste maar te beginnen, dat is natuurlijk geen echt drankje. De groep, bestaande uit studenten Sustainable Energy en Psychology and Technology, legt het uit: “In de stad kwamen we een groepje tegen waarvan iedereen liep rond te tollen terwijl ze riepen: purple soup, purple soup. We probeerden het ook, en het bleek nog te helpen ook.”

Wat wel af en toe gedronken wordt, met name door Jens en Joris, die beiden nog zeventien zijn, is een wilde mix van ‘Sprite’ met water. “En ja, zet die Sprite maar heel nadrukkelijk tussen aanhalingstekens”, zegt Jens, die al wel vaker in Eindhoven te vinden was, want hij en zijn vader zijn grote fans van PSV.

Maar wat bracht Jill en Kilian nu op het idee om de hele intro-maandag rond te gaan lopen op flippers, niet echt het gemakkelijkste schoeisel voor de start van een afmattende introweek? Een duidelijk antwoord komt er niet echt van de uit Nijmegen afkomstige Jill. Wel wil ze kwijt dat ze het dinsdagochtend allebei wel voelden aan hun voetjes. “Gelukkig mochten we ze maandagavond al uittrekken, want iedereen was het wel over eens dat stappen met dit schoeisel onverantwoord zou zijn."

In de groep staan het duo Jill en Kilian bekend als Bay Watch. De achternaam van Jill is namelijk Bay en volgens de kiddo’s is Kilian haar voortdurend aan het observeren. Cursor is natuurlijk zo discreet om niet direct te vragen of er tussen paps en mams inmiddels een mooie romance aan het opbloeien is.

In de groep zitten ook enkele internationals. Finley is afkomstig uit Londen en heeft er nog voor de Brexit voor gekozen om dan toch maar vast de overstap naar het vasteland te maken. Het hippe bruisende Londen verruilen voor het wat zachter pruttelende Eindhoven, is dat niet een enorm contrast? Finley heeft er geen probleem mee, sterker nog: in Eindhoven zijn alle leuke dingen mooi geconcentreerd op een klein gebied. Dat is veel beter te behappen dan dat enorme Londen.

De naam dan nog, 'Swimming Unicorns', waar is die op gebaseerd? Dat blijkt simpel te verklaren. Jill droeg een badmuts met daarop een eenhoorn en dat gecombineerd met de flippers leidde al snel tot deze nu al legendarische groepsnaam.

Deel dit artikel