Tuimelkruid

Tumbleweed (of tuimelkruid), zo heten die takkenbollen die in westerns wel eens door het beeld rollen, als metafoor voor de uitgestorvenheid van de prairie. Als tumbleweed ook aan de Dommel groeide, zou het vanaf morgen ook naar hartenlust over de campus rollebollen. De colleges zijn voorbij, de zon zindert en de zomerrust daalt neer. Ook Cursor sluit de redactiedeuren en stelt de ‘out of office’-reply in. Vanaf half augustus zijn we er weer.

door
foto Redactie Cursor | Bart van Overbeeke

En zoals de stilte op de prairie in een goede western telkens weer doorbroken wordt door aanzwellend hoefgetrappel, zal ook de rust rondom de Groene Loper niet volledig zijn. De voorbereidingen voor het studiejaar 2023-2024 gaan achter de zonwering door.

De aftrap is straks voor de Intro en de opening van het academisch jaar, gevolgd door de vuurdoop voor het ‘Bachelor College 2.0’. In september maakt ook TU/e’s nieuwe artist in residence Stefano Keizers zijn entree.

Een bijgetankte Cursorredactie zal na de zomerstop weer verslag doen van deze en andere gebeurtenissen, en pakt dan ook de informatievoorziening weer op over actuele thema’s zoals de voorgenomen rem op internationalisering, social safety en de toekomst van artificial intelligence.

Tot die tijd wensen we je een heerlijke zomer toe. Tank bij, maak een wandeling, kook uitgebreid, bezoek vrienden, lees een boek, dans tot je erbij neervalt, gebruik zonnebrandcrème en ontdek nieuwe plekken. Enne: houd je ogen open voor langsrollend tumbleweed, want dan weet je dat er iets te gebeuren staat.

Persberichten en ander nieuws in onze algemene Cursor-mailbox nemen we na de zomervakantie weer in behandeling.

Deel dit artikel