Foto | Bart van Overbeeke

Intro 2013 | And the winner is…. Technische Bedrijfskunde

Een werkelijk bloedstóllende finale was het woensdagmiddag op de atletiekbaan. Daar streden introgroepen van alle TU/e-opleidingen om de hoogste eer in de eindstrijd van Battle of the Studies. En spannend bleef het tot de laatste seconde: groep 21 van Technische Bedrijfskunde passeerde de concurrentie van Industrial Design anderhalve meter voor de finish.

Zaklopen, een fietsketting erop leggen (stadionspeaker Dino Verhoef: “Dáár gaat Werktuigbouwkunde straks voordeel pakken”), sushi eten, dribbelen met een basketbal, een stropdas knopen (“geen pisgoot, een Dubbele Windsor wil ik zien”), skippyballen, ei-gooien en tot slot een biertje opduiken uit de steeplechase, goed inschenken (“twee vingers schuim”) én adten. Dat zijn de onderdelen waarop de introkids woensdagmiddag op Sportpark De Hondsheuvels de krachten moeten meten. De estafette vormt de eindstrijd van Battle of the Studies, waarvoor alle groepjes de hele dag diverse spelletjes deden.

Na het ietwat twijfelachtige “we zijn zover, ik zal jullie afschieten” van Verhoef gaat in de warme middagzon de eerste heat van start. “TBK gaat hárd”, merkt Verhoef halverwege de race verrast op. “Ja, maar die kunnen wél een stropdas strikken”, verklaart collega-omroeper Raymond Veenis nuchter.

Het duurt even voordat het publiek rond de atletiekbaan loskomt (“moedig ze aan, mensen! Nee, niet klappen -klappen is voor zeeleeuwen en apen”)- maar twee heats verder wordt alles uit de kast getrokken om de estafettelopers richting de finish te loodsen. Eén skippyballende introkid ziet zich mentaal gesteund door een uitgeklapte centerfold, die een groepsgenoot al rennend voor zijn neus houdt.

Technische Bedrijfskunde strijkt uiteindelijk met de hoogste eer. De winnaars krijgen een sportkaart van het Studentensportcentrum, een workshop bij Scala en wat biertjes van het huis in De Bunker.  

Deel dit artikel